Ropogósra sült karfiol parmezános bundában - Olaj nélkül, sütőben

Ropogósra sült karfiol parmezános bundában - Olaj nélkül, sütőben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egészséges, finom és kalóriaszegény ételt szeretnél? A karfiol parmezános bundában tökéletes választás. Ha nem kell vigyázni a vonalaidra, akár olajban is kisütheted. Igazi álomfogás még a válogatósoknak is!

Karfiol bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 karfiol
  • 5 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd félig puhára körülbelül tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. Keverd össze a tojást, a lisztet és a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és szórd meg zsemlemorzsával.

A karfiolrózsákat forgasd meg a masszában, majd pakold őket az edénybe egymás mellé a tálba. Ha marad a masszából, öntsd a zöldségekre. Végül szórd meg jól reszelt parmezánnal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a teteje szép piros lesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük