Ropogósra sült karfiol parmezános bundában - Olaj nélkül, sütőben

Ropogósra sült karfiol parmezános bundában - Olaj nélkül, sütőben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egészséges, finom és kalóriaszegény ételt szeretnél? A karfiol parmezános bundában tökéletes választás. Ha nem kell vigyázni a vonalaidra, akár olajban is kisütheted. Igazi álomfogás még a válogatósoknak is!

Karfiol bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karfiol
  • 5 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd félig puhára körülbelül tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. Keverd össze a tojást, a lisztet és a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és szórd meg zsemlemorzsával.

A karfiolrózsákat forgasd meg a masszában, majd pakold őket az edénybe egymás mellé a tálba. Ha marad a masszából, öntsd a zöldségekre. Végül szórd meg jól reszelt parmezánnal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a teteje szép piros lesz.

Ezt is szeretjük