Ropogósra sült karfiol parmezános bundában - Olaj nélkül, sütőben

- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »
- 3 extra nőies, letisztult darab, amit sokoldalúan variálhatsz a szezonban: a francia stílus kedvelői így viselik »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Egészséges, finom és kalóriaszegény ételt szeretnél? A karfiol parmezános bundában tökéletes választás. Ha nem kell vigyázni a vonalaidra, akár olajban is kisütheted. Igazi álomfogás még a válogatósoknak is!
Karfiol bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 karfiol
- 5 evőkanál reszelt parmezán
- 4 evőkanál tejföl
- 3 tojás
- 2 evőkanál liszt
- só
- mustár
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd félig puhára körülbelül tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le. Keverd össze a tojást, a lisztet és a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és szórd meg zsemlemorzsával.
A karfiolrózsákat forgasd meg a masszában, majd pakold őket az edénybe egymás mellé a tálba. Ha marad a masszából, öntsd a zöldségekre. Végül szórd meg jól reszelt parmezánnal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a teteje szép piros lesz.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept