Könnyű zöldségleves
Friss alapanyagokból
A nyár sztárjai a slankító fogások, mint például egy könnyű, de tápláló zöldségleves, ami mindent tartalmaz, amire szükséged van.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy zöldségleves akkor jó, ha minél többféle alapanyagból áll össze, szaladj el a zöldségeshez, és vegyél meg mindent, amit ebben a műfajban szeretsz, főzd őket össze, a végeredmény biztosan finom és tápláló lesz.

Ha nem szeretnél odafigyelni a kalóriákra, egy kis vajas galuskával feldobhatod a kész levest.

Zöldségleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 nagyobb répa
  • 1,5 liter zöldség alaplé - kockából is jó
  • 1 kisebb fej karalábé
  • 1 nagy marék kelbimbó
  • 1 kis fej zeller
  • 1 nagy fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes fej hagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Mint a zöldséglevesek általában, ez sem igényel különösebb felkészülést, egyszerűen tisztíts meg minden zöldséget, és darabold fel szimpatikus formájú részekre. Egy alkalmas lábasban hevíts egy pici olajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát, add hozzá a zeller, a fehérrépát, a karalábét és a brokkolit.

Párold így együtt őket egy darabig, figyelve, hogy le ne égjenek, majd add hozzájuk a répát is, és öntsd fel az alaplével, valamint tedd bele a kelbimbót. Várd meg, amíg a keményebb zöldségek is megpuhulnak, majd add hozzá a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot ,és már kész is vagy.

Nyári levesek a kánikula idejére

A nagy forróságban nincs is másra szükséged, mint egy tápláló és frissítő levesre, képgalériánkban ilyeneket szedtünk össze

Ezt is szeretjük