Karalábés, krumplis gratin tejföllel és dupla adag sajttal, lassú tűzön sütve
A fűszeres tejszínben szép lassan sült, karalábés, krumplis gratin könnyű ebédként, vacsoraként ugyanolyan remek, mint köretként.
A franciák gratinja, avagy tepsis krumplija ezerféleképpen elkészíthető. Az alapja lehet zöldség vagy hús, ezek rétegesen kerülnek a tepsibe. A karalábés-krumplis gratin is sokkal finomabb lesz, ha a zöldségeket nem főzöd elő. A vastagabb sajtréteg és a sok tejföl megvédi a zöldségeket a kiszáradástól.
Karalábés, krumplis gratin
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg karalábé
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 2 dl tej
- 2 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit és a karalábét pucold meg, mosd meg, és vágd vékony, körülbelül fél centis szeletekre. A tejfölt keverd össze a tejjel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot és a szerecsendiót. Egy tűzálló tepsit kenj ki vajjal, és vegyesen rétegezd vele a hozzávalókat.
Öntsd rá a tejfölös keveréket, és szórd rá a kétféle reszelt sajtot. Told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül egy óra alatt. Ha túl gyorsan pirul, alufóliával fedd le.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció