Karalábés, krumplis gratin tejföllel és dupla adag sajttal, lassú tűzön sütve
A fűszeres tejszínben szép lassan sült, karalábés, krumplis gratin könnyű ebédként, vacsoraként ugyanolyan remek, mint köretként.

Karalábés, krumplis gratin tejföllel és dupla adag sajttal, lassú tűzön sütve
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

Így készíts házi fátyolmaszkot: csupán 3 hozzávalóból »

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák gratinja, avagy tepsis krumplija ezerféleképpen elkészíthető. Az alapja lehet zöldség vagy hús, ezek rétegesen kerülnek a tepsibe. A karalábés-krumplis gratin is sokkal finomabb lesz, ha a zöldségeket nem főzöd elő. A vastagabb sajtréteg és a sok tejföl megvédi a zöldségeket a kiszáradástól.  

Karalábés, krumplis gratin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg karalábé
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

 A krumplit és a karalábét pucold meg, mosd meg, és vágd vékony, körülbelül fél centis szeletekre. A tejfölt keverd össze a tejjel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot és a szerecsendiót. Egy tűzálló tepsit kenj ki vajjal, és vegyesen rétegezd vele a hozzávalókat.
Öntsd rá a tejfölös keveréket, és szórd rá a kétféle reszelt sajtot. Told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül egy óra alatt. Ha túl gyorsan pirul, alufóliával fedd le. 

 

Ezt is szeretjük