Isteni diétás karalábéfasírt: hús nélkül is laktató

A könnyű és ízletes karalábéfasírtot tepsiben is elkészítheted, így nem szívja magát tele olajjal.

Karalábéfasírt receptje

Ne csak húsból készíts fasírtot, a zöldséges változatok is finomak! Akkor is jól jön, ha szabadulnál néhány kilótól, vagy kímélnéd a gyomrodat. A kicsit édeskés, tápanyagokban gazdag karalábé is kiváló alapanyag. Nem olajban sül, így fogyókúrásabb, és még sokáig sem kell utána szellőztetni.

Karalábéfasírt receptje

Hozzávalók

  • 2 db karalábé
  • 2 db tojás
  • 5 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét hámozd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, majd nyomkodd ki a levét. A vöröshagymát aprítsd fel, és a zúzott fokhagymával együtt rakd a karalábéhoz. Tedd hozzá a reszelt sajtot, a tojást, és ízlés szerint sózd, borsozd. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj. Készíts a masszából gombócokat, rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tenyereddel kicsit lapítsd le. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Közben a fasírtot fordítsd meg.  
A karalábé darált hússal, kapros, tejszínes mártással is kitűnő ebéd lehet. 

Ezt is szeretjük