Isteni diétás karalábéfasírt: hús nélkül is laktató
A könnyű és ízletes karalábéfasírtot tepsiben is elkészítheted, így nem szívja magát tele olajjal.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Ne csak húsból készíts fasírtot, a zöldséges változatok is finomak! Akkor is jól jön, ha szabadulnál néhány kilótól, vagy kímélnéd a gyomrodat. A kicsit édeskés, tápanyagokban gazdag karalábé is kiváló alapanyag. Nem olajban sül, így fogyókúrásabb, és még sokáig sem kell utána szellőztetni.
Karalábéfasírt receptje
Hozzávalók:
- 2 db karalábé
- 2 db tojás
- 5 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A karalábét hámozd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, majd nyomkodd ki a levét. A vöröshagymát aprítsd fel, és a zúzott fokhagymával együtt rakd a karalábéhoz. Tedd hozzá a reszelt sajtot, a tojást, és ízlés szerint sózd, borsozd. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj. Készíts a masszából gombócokat, rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tenyereddel kicsit lapítsd le. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Közben a fasírtot fordítsd meg.
A karalábé darált hússal, kapros, tejszínes mártással is kitűnő ebéd lehet.
Még több recept