Képeken 7 karácsonyi hideg előétel
Ünnepi finomságok recepttel
Az ünnepek egyik központi terepe az étkezőasztal, ahol ilyenkor az előételek is szerepelnek.

Dia

	Tojássaláta	A tojásból készült fogások minden ünnepünkre jellemzőek, nincs ez máshogy a karácsonnyal sem, egy szép nagy tál tojássaláta mindig jól jön, előételként és köretként is megállja a helyét, és mindenki szereti.

Tojássaláta

A tojásból készült fogások minden ünnepünkre jellemzőek, nincs ez máshogy a karácsonnyal sem, egy szép nagy tál tojássaláta mindig jól jön, előételként és köretként is megállja a helyét, és mindenki szereti.

Dia

	Füstölt kacsamell	A kacsamell mindenhogy jó, sütve, főve, hidegen, melegen, tényleg bárhogy. Előételként a legjobb, ha hidegen, füstölt változatban tálalod, némi almapüré társaságában, ez a pár könnyed falat remekül megágyaz a vacsora többi, nehezebb fogásának.

Füstölt kacsamell

A kacsamell mindenhogy jó, sütve, főve, hidegen, melegen, tényleg bárhogy. Előételként a legjobb, ha hidegen, füstölt változatban tálalod, némi almapüré társaságában, ez a pár könnyed falat remekül megágyaz a vacsora többi, nehezebb fogásának.

Dia

	Sonkatekercs	A hidegtálak legkedveltebb darabja önmagában is megállja a helyét egy nagyobb vacsora előtt. Legjellemzőbb tölteléke a tormás-majonézes változat, de a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, lehet tojásos, zöldséges, sajtos, egy biztos: maradni nem fog belőle.

Sonkatekercs

A hidegtálak legkedveltebb darabja önmagában is megállja a helyét egy nagyobb vacsora előtt. Legjellemzőbb tölteléke a tormás-majonézes változat, de a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, lehet tojásos, zöldséges, sajtos, egy biztos: maradni nem fog belőle.

Dia


            	Füstöltlazac-saláta
            	Bizonyára nem ez a legjellemzőbb előétel idehaza, de ettől függetlenül érdemes vele megpróbálkoznod, egyrészt egy főre vetítve nem is olyan költséges, másrészt egyszerűen összedobható fogás, amit valószínűleg mindenki szívesen fogyaszt majd.

Füstöltlazac-saláta

Bizonyára nem ez a legjellemzőbb előétel idehaza, de ettől függetlenül érdemes vele megpróbálkoznod, egyrészt egy főre vetítve nem is olyan költséges, másrészt egyszerűen összedobható fogás, amit valószínűleg mindenki szívesen fogyaszt majd.

Dia

	Májpástétom	Egy tálka friss házi májpástétom némi frissen sült pirítós társaságában a legjobb, ami egy vacsora elején történhet. Készítheted kacsából, csirkéből vagy akár libából, ez rajtad múlik, no meg azon, hogy éppen milyen hangulatban vagy, mindegyik nagyon finom lesz.

Májpástétom

Egy tálka friss házi májpástétom némi frissen sült pirítós társaságában a legjobb, ami egy vacsora elején történhet. Készítheted kacsából, csirkéből vagy akár libából, ez rajtad múlik, no meg azon, hogy éppen milyen hangulatban vagy, mindegyik nagyon finom lesz.

Dia

	Kocsonya	Az igazán klasszikusnak mondható előétel, ami nélkül nemigen rendeznek idehaza karácsonyt, van olyan háztartás, ahol ha nincs kocsonya, az majdnem olyan, mintha elmaradt volna az ünnep. A remegősre dermedt húsleves első blikkre nem az a bizalomgerjesztő étel, de az első falat mindent felülír.

Kocsonya

Az igazán klasszikusnak mondható előétel, ami nélkül nemigen rendeznek idehaza karácsonyt, van olyan háztartás, ahol ha nincs kocsonya, az majdnem olyan, mintha elmaradt volna az ünnep. A remegősre dermedt húsleves első blikkre nem az a bizalomgerjesztő étel, de az első falat mindent felülír.

Dia

	Lazactatár	Lazacból rengeteg mindent készíthetsz az ünnep idején, jó sós süteményekhez, jó főételnek, és természetesen előételnek is többféleképp feldolgozhatod. Apróra vágva, pár fűszerrel összedolgozva pillanatok alatt kész lehetsz a lazactatárral, amihez már csak pár szelet pirítós vagy egy egyszerű saláta kell, hogy teljes legyen az élvezet.

Lazactatár

Lazacból rengeteg mindent készíthetsz az ünnep idején, jó sós süteményekhez, jó főételnek, és természetesen előételnek is többféleképp feldolgozhatod. Apróra vágva, pár fűszerrel összedolgozva pillanatok alatt kész lehetsz a lazactatárral, amihez már csak pár szelet pirítós vagy egy egyszerű saláta kell, hogy teljes legyen az élvezet.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: