Karácsonyi fatörzs
Látványos desszert
Igazi karácsonyi édesség, ahogy azt a nevéből is sejteni lehet. Kicsit macerás, de a végeredmény fényében megéri.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

3 villámgyors frizura, ami eltünteti a lenőtt hajtöveket két festés között »

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mint sok másik társa, ez is egy remek piskótaalapú sütemény, finom csokis masszával jól körbekenve, aminek senki sem tud ellenállni.

A csokoládés helyett kávés masszával is próbáld ki, a masszát pedig feldobhatod némi apró gyümölccsel is, ártani biztosan nem fog.

Karácsonyi fatörzs

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 10 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg darált dió
  • 1 narancs
  • 1 vaníliarúd
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 0,5 dl rum

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A rumba áztasd be a diót és a mazsolát. Ezután kezdd a piskótával: hat tojást válassz szét, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd szitáld bele a lisztet és a sütőport. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, és keverd hozzá óvatosan, hogy ne törjön, a lisztes masszához. Ezután tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 165 fokon süsd készre, nagyjából negyed óra alatt. Ha kész, vedd ki, és tedd félre. Jöhet a csokis krém.

A maradék tojásokat is válaszd szét, a sárgáját keverd el a porcukorral, gőz fölött sűrítsd be, majd hűtsd le. A csokit a vajjal olvaszd krémszerűre, majd keverd el a sárgájával, a vaníliarudat vágd fel, és szórd a masszába a tartalmát, reszelj hozzá a narancs héjából is, majd add az egészhez a rumos-diós-mazsolás keveréket. Ha mindez megvan, a nagyobbik részét kend a piskótára, majd tekerd azt fel, a maradékot kend az oldalára és a tetejére, dugd a hűtőbe, aztán már bármikor tálalhatod.

Szereted a szaftos sült húsokat, a mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra.

Csokoládét mindenre!

Mindenféle süteményt feldob, ha a tetejére vagy a belsejébe egy csokoládéréteg is kerül, erre találsz példákat képgalériánkban.

Ezt is szeretjük