Karácsonyi fatörzs

Látványos desszert

Igazi karácsonyi édesség, ahogy azt a nevéből is sejteni lehet. Kicsit macerás, de a végeredmény fényében megéri.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mint sok másik társa, ez is egy remek piskótaalapú sütemény, finom csokis masszával jól körbekenve, aminek senki sem tud ellenállni.

A csokoládés helyett kávés masszával is próbáld ki, a masszát pedig feldobhatod némi apró gyümölccsel is, ártani biztosan nem fog.

Karácsonyi fatörzs

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 10 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg darált dió
  • 1 narancs
  • 1 vaníliarúd
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 0,5 dl rum

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

A rumba áztasd be a diót és a mazsolát. Ezután kezdd a piskótával: hat tojást válassz szét, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd szitáld bele a lisztet és a sütőport. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, és keverd hozzá óvatosan, hogy ne törjön, a lisztes masszához. Ezután tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 165 fokon süsd készre, nagyjából negyed óra alatt. Ha kész, vedd ki, és tedd félre. Jöhet a csokis krém.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A maradék tojásokat is válaszd szét, a sárgáját keverd el a porcukorral, gőz fölött sűrítsd be, majd hűtsd le. A csokit a vajjal olvaszd krémszerűre, majd keverd el a sárgájával, a vaníliarudat vágd fel, és szórd a masszába a tartalmát, reszelj hozzá a narancs héjából is, majd add az egészhez a rumos-diós-mazsolás keveréket. Ha mindez megvan, a nagyobbik részét kend a piskótára, majd tekerd azt fel, a maradékot kend az oldalára és a tetejére, dugd a hűtőbe, aztán már bármikor tálalhatod.

Szereted a szaftos sült húsokat, a mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra.

Csokoládét mindenre!

Mindenféle süteményt feldob, ha a tetejére vagy a belsejébe egy csokoládéréteg is kerül, erre találsz példákat képgalériánkban.

Csokis sütik minden alkalomra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük