A klasszikus karácsonyi pulykasült receptje: így lesz omlós a húsa, ropogós a bőre
A pulykasült hidegen-melegen is fenséges.

A klasszikus karácsonyi pulykasült receptje: így lesz omlós a húsa, ropogós a bőre
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

8 kivétel, amikor a mély dekoltázs cseppet sem közönséges »

Így még nem láthattad Palvin Barbit: tehenészlánynak öltözve sétált Párizsban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pulykasült Amerikában úgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint nálunk a halászlé vagy épp a töltött káposzta. Készítsd el te is az ünnepre, hisz amellett, hogy nagyon finom, még kiadós is. Jól elvan a sütőben, csak elég néha ránézni és meglocsolni. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db bébipulyka
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2.5 dl húslé
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sikerhez vezető első lépés a tökéletes hús kiválasztása. A mirelit helyett mindenképpen friss pulykát vegyél, lehetőleg őstermelőtől. Alaposan mosd meg, tisztítsd meg a tokoktól, tollaktól. A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával és rozmaringgal. A bőrét is óvatosan lazítsd fel, és nyúlj be alá. Vigyázz, nehogy felszakadjon. A belsejét is fűszerezd.
 

Fektesd a pulykát kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és locsold meg a húslével. Süsd 180 fokon kilónként körülbelül 25 percig. Közben locsolgasd a saját levével, hogy ne száradjon ki. Az utolsó 20 percre állítsd 200 fokra a sütőt, hogy a pulyka bőre szépen megpiruljon. Amikor már tiszta lé folyik ki a combjából, biztosan elkészült. A sütőből kivéve pihentesd legalább 20 percig.

Ezt is szeretjük