
A klasszikus karácsonyi pulykasült receptje: így lesz omlós a húsa, ropogós a bőre
A pulykasült hidegen-melegen is fenséges.


A pulykasült Amerikában úgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint nálunk a halászlé vagy épp a töltött káposzta. Készítsd el te is az ünnepre, hisz amellett, hogy nagyon finom, még kiadós is. Jól elvan a sütőben, csak elég néha ránézni és meglocsolni.
Karácsonyi pulykasült
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db bébipulyka
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 2.5 dl húslé
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A sikerhez vezető első lépés a tökéletes hús kiválasztása. A mirelit helyett mindenképpen friss pulykát vegyél, lehetőleg őstermelőtől. Alaposan mosd meg, tisztítsd meg a tokoktól, tollaktól. A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával és rozmaringgal. A bőrét is óvatosan lazítsd fel, és nyúlj be alá. Vigyázz, nehogy felszakadjon. A belsejét is fűszerezd.
Fektesd a pulykát kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és locsold meg a húslével. Süsd 180 fokon kilónként körülbelül 25 percig. Közben locsolgasd a saját levével, hogy ne száradjon ki. Az utolsó 20 percre állítsd 200 fokra a sütőt, hogy a pulyka bőre szépen megpiruljon. Amikor már tiszta lé folyik ki a combjából, biztosan elkészült. A sütőből kivéve pihentesd legalább 20 percig.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció