A klasszikus karácsonyi pulykasült receptje: így lesz omlós a húsa, ropogós a bőre
A pulykasült hidegen-melegen is fenséges.

A klasszikus karácsonyi pulykasült receptje: így lesz omlós a húsa, ropogós a bőre
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pulykasült Amerikában úgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint nálunk a halászlé vagy épp a töltött káposzta. Készítsd el te is az ünnepre, hisz amellett, hogy nagyon finom, még kiadós is. Jól elvan a sütőben, csak elég néha ránézni és meglocsolni. 

Karácsonyi pulykasült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db bébipulyka
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2.5 dl húslé
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sikerhez vezető első lépés a tökéletes hús kiválasztása. A mirelit helyett mindenképpen friss pulykát vegyél, lehetőleg őstermelőtől. Alaposan mosd meg, tisztítsd meg a tokoktól, tollaktól. A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával és rozmaringgal. A bőrét is óvatosan lazítsd fel, és nyúlj be alá. Vigyázz, nehogy felszakadjon. A belsejét is fűszerezd.
 

Fektesd a pulykát kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és locsold meg a húslével. Süsd 180 fokon kilónként körülbelül 25 percig. Közben locsolgasd a saját levével, hogy ne száradjon ki. Az utolsó 20 percre állítsd 200 fokra a sütőt, hogy a pulyka bőre szépen megpiruljon. Amikor már tiszta lé folyik ki a combjából, biztosan elkészült. A sütőből kivéve pihentesd legalább 20 percig.

Ezt is szeretjük