Így készül a tökéletes karácsonyi kacsacomb: rozmaringtól és narancstól illatos
Rozmaringgal és naranccsal ízesítve idén te is elkészítheted a tökéletes karácsonyi kacsacombot.

A rozmaringgal és naranccsal készített kacsacomb bőre a mézes máztól fényes, és a mellédobott friss zöldfűszereknek köszönhetően illatos. A kacsacombbal valójában nincs sok munka, mégis fejedelmi ünnepi ebédet varázsolhatsz belőle. A visszamaradt édeskés zsírt tedd a hűtőbe, és később friss kenyérre kenve fogyaszd.
Karácsonyi mézes-narancsos kacsacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 szál rozmaring
- 4 kacsacomb
- 2 narancs
- 2 evőkanál kacsazsír
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál őrölt rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsacombot tisztítsd meg a szőröktől. Irdald be rajta a bőrt, de vigyázz, a húsig ne vágj le. Sózd és borsozd meg a húsok mindkét oldalát. Egy tepsit kenj ki kacsazsírral, és erre fektesd a combokat.
A mézet keverd el az egyik narancs kifacsart levével és az őrölt rozmaringgal. Kend meg a kacsacombokat ezzel a keverékkel. Tegyél mellé egész fokhagymagerezdeket, rozmaringágakat, a másik narancsot felkarikázva, és alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe másfél órára. Félidőben fordítsd meg. Sütés közben néha locsold meg a kiolvadt zsírral. A végén vedd le róla a fóliát, és így pirítsd nagyjából tíz percig.
Csodás ünnepi fogás az aszalt szilvával töltött csirkemell is: baconbe tekerve nem szárad ki.
Baconbe tekert, aszalt szilvával töltött csirkemell: a szalonna tartja szaftosan a húst
A mutatós húsrolád pillanatok alatt az ünnepi asztalra kerül, látványra és ízben is elvarázsol majd.
ElolvasomKép: Natalia Gdovskaia
- húsételek
- karácsonyi recept
- sült kacsacomb
- rozmaringos kacsacomb
- narancsos kacsacomb
- mézes-narancsos kacsacomb
- Recept

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció