7 csodás desszert a karácsonyi vacsorára, amit előre elkészíthetsz
Nyugodtabban várhatod az ünnepet, ha nem mindent az utolsó pillanatban kell megsütnöd.

Dia


                        	Grízes-mézes krémes
                        	A mézes sütik közül ez az egyik legnagyobb kedvenc. A grízes, selymes krém, a lekvár és a csoki együtt igazi ízorgiát eredményez. A népszerű édesség minél többet áll, annál puhább lesz. Arra azért ügyelj, hogy ne süsd túl a lapokat. Ezt a receptet bátran kipróbálhatod!

Grízes-mézes krémes

A mézes sütik közül ez az egyik legnagyobb kedvenc. A grízes, selymes krém, a lekvár és a csoki együtt igazi ízorgiát eredményez. A népszerű édesség minél többet áll, annál puhább lesz. Arra azért ügyelj, hogy ne süsd túl a lapokat. Ezt a receptet bátran kipróbálhatod!

Dia


                        	Karácsonyi tiramisu
                        	Varázsold ünnepivé a krémes tiramisut! A babapiskóta helyett használj alapnak mézeskalácsot, a kávét pedig cseréld narancslére. Érdemes a díszítést is a karácsonyhoz méltóvá tenni! Arra ügyelj, hogy ne az utolsó pillanatban fogj hozzá, mert jó, ha legalább nyolc órát pihen a hűtőben. Ne hagyd ki a karácsonyi változatot sem!

Karácsonyi tiramisu

Varázsold ünnepivé a krémes tiramisut! A babapiskóta helyett használj alapnak mézeskalácsot, a kávét pedig cseréld narancslére. Érdemes a díszítést is a karácsonyhoz méltóvá tenni! Arra ügyelj, hogy ne az utolsó pillanatban fogj hozzá, mert jó, ha legalább nyolc órát pihen a hűtőben. Ne hagyd ki a karácsonyi változatot sem!

Dia


                        	Lekváros, diós linzer
                        	A linzer elkésztése sok családban kötelező eleme az ünnepi készülődésnek. Házi lekvárral, dióval és sok porcukorral megszórva igazán ellenállhatatlan. A tésztát a sütés előtti napon is begyúrhatod, sőt, kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát pihen. Úgy még omlósabb lesz, sőt, a sütisdobozban is sokat puhul még. Ezzel a recepttel kezdőként is sikered lesz.
                        	 

Lekváros, diós linzer

A linzer elkésztése sok családban kötelező eleme az ünnepi készülődésnek. Házi lekvárral, dióval és sok porcukorral megszórva igazán ellenállhatatlan. A tésztát a sütés előtti napon is begyúrhatod, sőt, kifejezetten jót tesz neki, ha egy éjszakát pihen. Úgy még omlósabb lesz, sőt, a sütisdobozban is sokat puhul még. Ezzel a recepttel kezdőként is sikered lesz.
 

Dia


                        	Creme brulée
                        	Ha csak egyszer is kóstoltad, nem kell magyarázni, miért hívják ezt a desszertet az istenek eledelének. A legnagyobb ünnepen is bátran tálalhatod. A lágy vaníliás krém és a ropogós karamellréteg együtt mesés. A készítéskor számolj a dermedési idővel is! Itt találod az alapverziót, de karácsonyra akár a gesztenyés változattal is megörvendeztetheted a családot.

Creme brulée

Ha csak egyszer is kóstoltad, nem kell magyarázni, miért hívják ezt a desszertet az istenek eledelének. A legnagyobb ünnepen is bátran tálalhatod. A lágy vaníliás krém és a ropogós karamellréteg együtt mesés. A készítéskor számolj a dermedési idővel is! Itt találod az alapverziót, de karácsonyra akár a gesztenyés változattal is megörvendeztetheted a családot.

Dia


                        	Zserbó
                        	Gerbeaud Emil remekét már a dédike is örömmel készítette a szeretet ünnepére. A népszerűsége cseppet sem csökkent a hosszú évtizedek során. Ez a süti akkor az igazi, ha hagyod állni egy-két napig. Persze addig nem árt eldugni mindenki elől. Savanykás házi lekvárral a legjobb. Fontos szabály még, hogy ne spórold ki belőle az alapanyagot! Ezzel a recepttel nem lesz száraz, és nem esik szét.

Zserbó

Gerbeaud Emil remekét már a dédike is örömmel készítette a szeretet ünnepére. A népszerűsége cseppet sem csökkent a hosszú évtizedek során. Ez a süti akkor az igazi, ha hagyod állni egy-két napig. Persze addig nem árt eldugni mindenki elől. Savanykás házi lekvárral a legjobb. Fontos szabály még, hogy ne spórold ki belőle az alapanyagot! Ezzel a recepttel nem lesz száraz, és nem esik szét.

Dia


                        	Karácsonyi fatörzs
                        	Franciaországban a pompás krémmel töltött, különlegesen díszített piskótatekercs nélkül nincs karácsony. A töltelék lehet csokis, kávés, gesztenyés. A süti egyébként már nálunk is hihetetlenül népszerű. Ha a lekváros piskótatekercset túl egyszerűnek találod az ünnephez, süss fatörzset! Mutatjuk az egyik legjobb változatot!

Karácsonyi fatörzs

Franciaországban a pompás krémmel töltött, különlegesen díszített piskótatekercs nélkül nincs karácsony. A töltelék lehet csokis, kávés, gesztenyés. A süti egyébként már nálunk is hihetetlenül népszerű. Ha a lekváros piskótatekercset túl egyszerűnek találod az ünnephez, süss fatörzset! Mutatjuk az egyik legjobb változatot!

Dia


                        	Almás karácsonyi pite
                        	Az almás sütik is emelik az ünnep fényét. Turbósítsd fel egy kicsit a hagyományos illatos, omlós pitét. Dobd fel például naranccsal, a tetejére pedig a rács helyett szaggass csillagokat, fenyőket. Már a látvánnyal elkápráztatsz mindenkit, az ízről nem is beszélve. Nézd meg, hogy készül a karácsonyi almás pite!

Almás karácsonyi pite

Az almás sütik is emelik az ünnep fényét. Turbósítsd fel egy kicsit a hagyományos illatos, omlós pitét. Dobd fel például naranccsal, a tetejére pedig a rács helyett szaggass csillagokat, fenyőket. Már a látvánnyal elkápráztatsz mindenkit, az ízről nem is beszélve. Nézd meg, hogy készül a karácsonyi almás pite!

Ezt is szeretjük
Fotó: