A tökéletes creme brulée receptje

Az eredeti francia változat

A creme brulée nem más, mint a roppanós karamell találkozása a könnyű vaníliás krémmel.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül hívják a creme brulée-t az istenek eledelének. A kis pohárkákban kínált égetett krém vagy sült puding a franciák nagy büszkesége. A kissé tömény, rezgős édesség elkészítésénél fontos, hogy a vaníliarudat ne helyettesítsd vaníliás cukorral.

Creme brulée

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A vaníliát hasítsd fel, a belsejét kapard a tejszínbe, majd nagyon alacsony lángon forrald fel. A tojásokat a cukorral keverd habosra, és apránként add a tejszínhez. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a tejszínes keveréket öntsd négy laposabb tűzálló tálkába. Egy tepsibe tölts kevés vizet, állítsd bele a tálkákat, majd egy-másfél órán keresztül gőzöld a krémet. Akkor kész, amikor a közepe is szilárd.

A karamellréteget a tetejére többféleképpen is elkészítheted. Kapható kis konyhai lángszóró, amit egyszerűen a tetejére szórt cukorra kell irányítani, amíg az meg nem olvad. De a cukrot rászórhatod a tetejére, amikor már félig kész, illetve grillsütőben is ráolvaszthatod.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük