A tökéletes creme brulée receptje
A creme brulée nem más, mint a roppanós karamell találkozása a könnyű vaníliás krémmel.
Nem véletlenül hívják a creme brulée-t az istenek eledelének. A kis pohárkákban kínált égetett krém vagy sült puding a franciák nagy büszkesége. A kissé tömény, rezgős édesség elkészítésénél fontos, hogy a vaníliarudat ne helyettesítsd vaníliás cukorral.
Creme brulée
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl tejszín
- 4 tojás
- 4 dkg porcukor
- 4 dkg cukor
- 2 rúd vanília
Elkészítés:
A vaníliát hasítsd fel, a belsejét kapard a tejszínbe, majd nagyon alacsony lángon forrald fel. A tojásokat a cukorral keverd habosra, és apránként add a tejszínhez. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a tejszínes keveréket öntsd négy laposabb tűzálló tálkába. Egy tepsibe tölts kevés vizet, állítsd bele a tálkákat, majd egy-másfél órán keresztül gőzöld a krémet. Akkor kész, amikor a közepe is szilárd.
A karamellréteget a tetejére többféleképpen is elkészítheted. Kapható kis konyhai lángszóró, amit egyszerűen a tetejére szórt cukorra kell irányítani, amíg az meg nem olvad. De a cukrot rászórhatod a tetejére, amikor már félig kész, illetve grillsütőben is ráolvaszthatod.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept