Kapros tökfőzelék
A tökfőzelék az az étel, ami a komplett gyermekkort tönkrevágja, körülbelül kéthetente egyszer, hogy aztán felnőtt fejjel rájöjj: ez finom!
A gyalult tök találkozása a friss kaporral remek nyári ételt eredményez, gyorsan elkészítheted, és, ha csak egy tükörtojással gazdagítod, már akkor is zseniális ebédet kapsz.
Mint minden ételnek, a tökfőzeléknek is jól állhat egy kis fokhagyma - ha szereted az ízét, akkor a rántást készítsd azzal, nem bánod meg..
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg gyalult tök
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék friss kapor
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 evőkanálnyi liszt
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel minél apróbbra - akár le is reszelheted -, majd egy kis olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szépen összeesett, add hozzá a gyalult tököt is, sózd, és add hozzá a kaprot is. Keverd hozzá a pirospaprikát is - esetleg egy szelet zöldpaprikát is belekockázhatsz -, keress egy szimpatikus fedőt, és párold puhára alatta.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amikor már elég puha - ehhez nem kell sok idő -, keverd össze a tejfölt a liszttel, adj hozzá pár kanállal a forró, tökös keverékből, majd az egészet keverd hozzá a lábos tartalmához, párszor még forgasd át az egészet, és kész is van a finom tökfőzelék.
Bundás finomságok a főzelékre
A főzelékeknek minden jól áll, eheted tükörtojással vagy akár pörkölttel, de talán a legjobb valami frissen sült rántott hússal vagy sajttal feldobva.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- krumpli
Paprikás krumpli
- fűszer
- gomba
Tejszínes-gombás ragu
- Recept