Kapros, joghurtos szósz: feldobhatod vele a húsokat, zöldségeket is
Friss salátákhoz, grillezett finomságokhoz is jól illik a behűtött, selymes, ízes kapros-joghurtos szósz.

A saláta mindig remek választás, hisz friss, vitaminban gazdag zöldségekből készül. Ám egy idő után unalmassá válhat, ha mindig ugyanúgy készíted. Öntetekkel változatosabbá, finomabbá teheted. A kapros-joghurtos szósz üde, könnyed, és még a húsokhoz is jól jön. Készítsd el előre, hogy legyen ideje lehűlni.
Kapros, joghurtos szósz
Hozzávalók
- 2 dl joghurt
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 teáskanál mustár
- 1 csokor kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A joghurtot öntsd egy tálba, add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és a megtisztított, préselt fokhagymával. A kaprot és a petrezselymet mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyon apróra. Jól keverd össze a szószt, majd kóstold meg. Ha túl savanykásnak találod, rakj hozzá kevés cukrot is. Akár rögtön tálalhatod, de jót tesz neki, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek.
A selymes mézes-mustáros öntet is jól jön a friss salátákhoz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció