Káposztás minilángos
Lángost nemcsak nyáron ehetsz vagy süthetsz, hanem télen is, sőt, egy kis trükkel ínycsiklandó vendégváró fogás lehet.
A káposztás minilángos végtelenül egyszerűen elkészíthető - akár nagy adagban is -, és nincs ember, aki ellen tudna neki állni.
A tejföl mellett bármilyen sós mártogatóssal kipróbálhatod, mellényúlni nem tudsz, hiszen az alap önmagában nagyon finom.
Káposztás minilángos
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 kisebb fej káposzta
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A lángos kelt tésztából készül, így kezdetnek az ezzel kapcsolatos alapvető teendőkön tedd túl magad. Futtasd fel az élesztőt egy kis langyos, cukros tejben. Ha kellőképp felfutott, add a liszthez, keverd el vele a maradék tejjel együtt, sózd meg, majd tedd félre kelni. A káposztát nagyon pici olajon dinszteld meg, és borsozd meg jó alaposan.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor úgy látod, hogy a tészta alkalmas a további munkára, keverd hozzá a káposztát, szaggass belőle kisebb, pogácsaméretű adagokat, és bő, forró olajban süsd ki. Ha kész van, egy kis fokhagymás olajjal vagy tejföllel megkenve már fogyaszthatod is.
Egy kis hazai
Szereted a magyar konyha fogásait? Rosszul érzed magad, mert a héten nem ettél valami paprikást? Gyorsan nézz be képgalériánkba, ott biztos találsz kedvedre való receptet!
OLVASD EL EZT IS!
- kelt tészta
- édességek
Omlós csokis briós reggelire
- tojás
- tészta
Így lesz tökéletes a tojásos nokedli
- tészta
- köret