Savanykás, sűrű kapormártás - Ilyen húsokhoz illik a legjobban

A főfogást még zamatosabbá teszi a házi, percek alatt összedobható kapormártás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kapor igaz csodanövény: egészséges, karcsúsító, finom és sokféleképpen felhasználható. Mártásként tökéletes bármilyen sült vagy főtt húshoz, ami kicsit szárazabb, például csirkemellhez vagy sertéscombhoz, sőt, cukkinihoz, főtt tojáshoz is kiváló. Ha tejszínt használsz, finom selymes lesz a mártás állaga, de tejjel és tejföllel is készítheted. Ha épp nincs húslevesed, morzsolj egy leveskockát vízbe vagy tejbe.

kapormartas-recept

Kapormártás

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor kapor
  • 2 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 5 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • citrom
  • fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A gyenge, friss kaporszálakat mosd meg, és csepegtesd le, vagy törölgesd át papírtörlővel. Szedd le a leveleket a vastag szárairól, és aprítsd fel. Hevítsd fel a zsiradékot, dobd rá a lisztet, és kis lángon kevergesd addig, amíg zsemleszínű nem lesz. Szórd bele a kaprot, és pirítsd egy-két percig.

 

Öntsd fel húslevessel, és dolgozd csomómentesre. Ízesítsd sóval, fehér borssal, cukorral, facsarj rá kevés citromot, és főzd egy-két percig. Végül csorgasd hozzá a tejszínt, közben kevergesd. Forrald össze két-három perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert.

kapormartas

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük