Savanykás, sűrű kapormártás - Ilyen húsokhoz illik a legjobban
A főfogást még zamatosabbá teszi a házi, percek alatt összedobható kapormártás.

Savanykás, sűrű kapormártás - Ilyen húsokhoz illik a legjobban
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kapor igaz csodanövény: egészséges, karcsúsító, finom és sokféleképpen felhasználható. Mártásként tökéletes bármilyen sült vagy főtt húshoz, ami kicsit szárazabb, például csirkemellhez vagy sertéscombhoz, sőt, cukkinihoz, főtt tojáshoz is kiváló. Ha tejszínt használsz, finom selymes lesz a mártás állaga, de tejjel és tejföllel is készítheted. Ha épp nincs húslevesed, morzsolj egy leveskockát vízbe vagy tejbe.

Kapormártás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor kapor
  • 2 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 5 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • citrom
  • fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A gyenge, friss kaporszálakat mosd meg, és csepegtesd le, vagy törölgesd át papírtörlővel. Szedd le a leveleket a vastag szárairól, és aprítsd fel. Hevítsd fel a zsiradékot, dobd rá a lisztet, és kis lángon kevergesd addig, amíg zsemleszínű nem lesz. Szórd bele a kaprot, és pirítsd egy-két percig.

 

Öntsd fel húslevessel, és dolgozd csomómentesre. Ízesítsd sóval, fehér borssal, cukorral, facsarj rá kevés citromot, és főzd egy-két percig. Végül csorgasd hozzá a tejszínt, közben kevergesd. Forrald össze két-három perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert.

Ezt is szeretjük