Édes kandírozott narancskarikák szirupban főzve: csokiba mártva még finomabb
A kandírozott narancskarikákat nagyon jólesik ebéd után, desszertként falatozni.

Különleges, édes kényeztetés a kandírozott narancskarika. Nem kell hozzá sok alapanyag, de az elkészítésére időt kell szánni, hiszen a főzés után még a sütőben is száradnia kell. Ha szeretnéd, a narancs egy részét kicserélheted citromra, így változatosabb lesz.
Kandírozott narancskarikák
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 5 dl víz + az előfőzéshez
- 3 kisebb narancs
Elkészítés:
A narancsokat alaposan mosd meg és karikázd fel. A magjaikat távolítsd el. Helyezd őket egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi őket, és főzd negyedórát. A főzővizet öblítsd le, majd öntsd fel friss vízzel, és újra főzd negyedórát. Másodszor is öblítsd le, majd öntsd fel az öt deci vízzel. Add hozzá a cukrot, és ebben a szirupban főzd fél órát.
Hagyd kihűlni, majd sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 100 fokos sütőben szárítsd őket egy órát. A csokit gőz fölött olvaszd fel. A kihűlt narancskarikákat félig mártsd meg az olvadt csokiban, és várd meg, amíg megszilárdulnak.
Nem csak édességet készíthetsz narancsból: egy jó, fűszeres répakrémlevesből sem hiányozhat.
Fűszeres, narancsos répakrémleves: átmelegíti a testet, lelket
A narancs és a fűszerek ünnepivé varázsolják, új karaktert adnak a szuper finom, alakbarát répakrémlevesnek.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: ed cherchine / Getty Images