Omlós, kakukkfüves, fokhagymás csirke: sütőben sütve sem szárad ki
Érdemes a kakukkfüves-fokhagymás csirkét több órán át pácolni, mert sokkal omlósabb és ízletesebb lesz.

Omlós, kakukkfüves, fokhagymás csirke: sütőben sütve sem szárad ki
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsiben sült húsok nagyon praktikusak, hisz alig van velük munka. A kakukkfű és a fokhagyma külön-külön is sokat dob a csirkén, hát még együtt! Ez a fogás egy óra alatt elkészül, és a csirke bármely részét használhatod, szárnyát, combját, mellét, de akár vegyesen is pakolhatod a tepsibe. 

Kakukkfüves, fokhagymás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dkg csirke
  • 20 dkg gomba
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkedarabokat tisztítsd meg, öblítsd le, csepegtesd le. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy ág kakukkfűvel, majd dörzsöld be vele a húst. Óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rendezd a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd rá a maradék kakukkfüvet, de rakhatsz mellé ízlés szerint gombát, vöröshagymát és más zöldséget is.
 

Locsold meg vízzel, fóliázd le, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig, közben több részleten locsold a húsra a száraz fehérbort, és időnként forgasd meg a csirkét. Amikor már puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 

Ezt is szeretjük