Omlós, kakukkfüves, fokhagymás csirke: sütőben sütve sem szárad ki
Érdemes a kakukkfüves-fokhagymás csirkét több órán át pácolni, mert sokkal omlósabb és ízletesebb lesz.

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)
Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »
Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »
Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A tepsiben sült húsok nagyon praktikusak, hisz alig van velük munka. A kakukkfű és a fokhagyma külön-külön is sokat dob a csirkén, hát még együtt! Ez a fogás egy óra alatt elkészül, és a csirke bármely részét használhatod, szárnyát, combját, mellét, de akár vegyesen is pakolhatod a tepsibe.
Kakukkfüves, fokhagymás csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 dkg csirke
- 20 dkg gomba
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 mokkáskanál bors
- só
Elkészítés:
A csirkedarabokat tisztítsd meg, öblítsd le, csepegtesd le. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy ág kakukkfűvel, majd dörzsöld be vele a húst. Óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rendezd a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd rá a maradék kakukkfüvet, de rakhatsz mellé ízlés szerint gombát, vöröshagymát és más zöldséget is.
Locsold meg vízzel, fóliázd le, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig, közben több részleten locsold a húsra a száraz fehérbort, és időnként forgasd meg a csirkét. Amikor már puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Még több recept