Omlós, szaftos csirkemell kakukkfüves pácban sütve: fejedelmi fogás egyszerűen
Fantasztikus ebéd könnyedén! A kakukkfüves csirkemell finom puha lesz, és nem szárad ki.

Omlós, szaftos csirkemell kakukkfüves pácban sütve: fejedelmi fogás egyszerűen
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakukkfű az ógörög kulináris kultúra egyik alap fűszernövénye volt, és népszerűsége máig töretlen. Olyan ízletessé varázsolja a csirkemellet, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját! Akkor érik össze igazán a hússal, ha a sütés előtti este bepácolod, és egész éjjel pihenteted a fűszerkeverékben. Szórj a tepsibe zöldséget, így a köret is elkészül a hússal együtt.  

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy edénybe az olajat, a kakukkfüvet, szórj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, facsard hozzá a fél citrom levét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd gondosan keverd össze. A csirkemellet jól öblítsd át. Ha vékonyabb szeletekre vágod, még gyorsabban átsül. Rakd a páclébe, és forgasd meg benne a húst. Takard le, és hagyd legalább egy órán át a fűszerkeverékben.
Pácolás után tedd át egy kevés zsiradékkal kikent sütőbe, önts alá kevés vizet, majd 40 percig süsd lefóliázva. Közben locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük