Omlós, szaftos csirkemell kakukkfüves pácban sütve: fejedelmi fogás egyszerűen
Fantasztikus ebéd könnyedén! A kakukkfüves csirkemell finom puha lesz, és nem szárad ki.

Omlós, szaftos csirkemell kakukkfüves pácban sütve: fejedelmi fogás egyszerűen
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kakukkfű az ógörög kulináris kultúra egyik alap fűszernövénye volt, és népszerűsége máig töretlen. Olyan ízletessé varázsolja a csirkemellet, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját! Akkor érik össze igazán a hússal, ha a sütés előtti este bepácolod, és egész éjjel pihenteted a fűszerkeverékben. Szórj a tepsibe zöldséget, így a köret is elkészül a hússal együtt.  

Kakukkfüves csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy edénybe az olajat, a kakukkfüvet, szórj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, facsard hozzá a fél citrom levét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd gondosan keverd össze. A csirkemellet jól öblítsd át. Ha vékonyabb szeletekre vágod, még gyorsabban átsül. Rakd a páclébe, és forgasd meg benne a húst. Takard le, és hagyd legalább egy órán át a fűszerkeverékben.
Pácolás után tedd át egy kevés zsiradékkal kikent sütőbe, önts alá kevés vizet, majd 40 percig süsd lefóliázva. Közben locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük