Foszlós kalács, ahogy a nagyi sütötte annak idején

Húsvétkor szinte kötelező a kalács, de nemcsak a sonkához eheted, hanem lekvárral és kakaóval is elfogyaszthatod reggelire.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan emlékszel még a gyerekkori kakaó-kalács reggelikre, hogy milyen jó volt mártogatni a foszlós tésztát, és úgy enni.

Lepd meg te is a gyerekeket vagy magadat egy finom kaláccsal, mely ráadásul sokáig eláll, ha jól tárolod, konyharuhába csavarva.

Foszlós kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 dkg só
  • 1 tojás
  • 2 és fél dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 maroknyi mazsola

Elkészítés ideje:

Körülbelül másfél óra

Elkészítés menete:

Az élesztőt morzsold el két deci tejben. A vajat olvaszd fel, majd dolgozd össze a liszttel, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojás felével, végül pedig add hozzá a mazsolát is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Konyharuhával betakarva tedd 70 fokos sütőbe a tésztát, és hagyd kelni fél órát. Ezután formálj belőle három egyenlő vastagságú hurkát, majd fond be, és tedd vissza a sütőbe kelni addig, amíg a duplájára nem dagad. Ezután tekerd fel a sütő hőmérsékletét 150-180 fokra. Keverd össze a maradék tojást és a tejet, majd ha már negyed órája sül a kalács, kend meg vele a tetejét. Süsd 30-40 percig, néha megismételve a kenegetést.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük