Foszlós kalács, ahogy a nagyi sütötte annak idején
Húsvétkor szinte kötelező a kalács, de nemcsak a sonkához eheted, hanem lekvárral és kakaóval is elfogyaszthatod reggelire.
Biztosan emlékszel még a gyerekkori kakaó-kalács reggelikre, hogy milyen jó volt mártogatni a foszlós tésztát, és úgy enni.
Lepd meg te is a gyerekeket vagy magadat egy finom kaláccsal, mely ráadásul sokáig eláll, ha jól tárolod, konyharuhába csavarva.
Foszlós kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 1 dkg só
- 1 tojás
- 2 és fél dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 maroknyi mazsola
Elkészítés ideje:
Körülbelül másfél óra
Elkészítés menete:
Az élesztőt morzsold el két deci tejben. A vajat olvaszd fel, majd dolgozd össze a liszttel, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojás felével, végül pedig add hozzá a mazsolát is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Konyharuhával betakarva tedd 70 fokos sütőbe a tésztát, és hagyd kelni fél órát. Ezután formálj belőle három egyenlő vastagságú hurkát, majd fond be, és tedd vissza a sütőbe kelni addig, amíg a duplájára nem dagad. Ezután tekerd fel a sütő hőmérsékletét 150-180 fokra. Keverd össze a maradék tojást és a tejet, majd ha már negyed órája sül a kalács, kend meg vele a tetejét. Süsd 30-40 percig, néha megismételve a kenegetést.
OLVASD EL EZT IS!
- dió
- piskóta
Omlós piskóta isteni krémmel
- csokoládé
- torta
Az eredeti Sacher-torta receptje
- szalonna
- vendégváró