Az eredeti Sacher-torta receptje
Így csinálják Bécsben is
Csodás csokoládés édesség, ami mégsem túl édes, egy leheletnyi baracklekvárral.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

Nőies ruhák 2019-re, magyar tervezőktől: mi már tudjuk, mi lesz a tavaszi divat »

5 egyszerű arcizomtorna, amitől sima és feszes lesz a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Sacher-torta Ausztriában az, mint nálunk az Eszterházy-torta vagy a dobostorta, nemzeti klasszikus.

Csupa csoki, mégsem émelyítő torta, ami délutáni kávéhoz vagy kakaóhoz egyszerűen tökéletes.

Sacher-torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 1 dkg sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg baracklekvár
  • 20 ml rum
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés ideje:

Körülbelül két óra.

Elkészítés menete:

Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehérjéből verj kemény habot, és add hozzá a kristálycukrot. A sütőporos lisztet szitáld bele a csokis masszába, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is.

Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd körülbelül 40 percig, de az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót. Amikor megsült, vágd ketté. Mindkét felét kend meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvaszd meg, és keverd össze olajjal. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, ettől lágy marad. Végül vond be vele az egész tortát, ha pedig megszilárdult, már tálalhatod is.

Ha egyszerűbb édességre vágysz, akkor kattintsd végig képgalériánkat, és szemezgess a finomságokból.

Ezt is szeretjük