Az eredeti Sacher-torta receptje
Így csinálják Bécsben is
Csodás csokoládés édesség, ami mégsem túl édes, egy leheletnyi baracklekvárral.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
A Sacher-torta Ausztriában az, mint nálunk az Eszterházy-torta vagy a dobostorta, nemzeti klasszikus.
Csupa csoki, mégsem émelyítő torta, ami délutáni kávéhoz vagy kakaóhoz egyszerűen tökéletes.
Sacher-torta
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg porcukor
- 8 tojás
- 1 dkg vaníliás cukor
- 1 dkg sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:
- 30 dkg étcsokoládé
- 25 dkg baracklekvár
- 20 ml rum
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés ideje:
Körülbelül két óra.
Elkészítés menete:
Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehérjéből verj kemény habot, és add hozzá a kristálycukrot. A sütőporos lisztet szitáld bele a csokis masszába, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd körülbelül 40 percig, de az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót. Amikor megsült, vágd ketté. Mindkét felét kend meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvaszd meg, és keverd össze olajjal. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, ettől lágy marad. Végül vond be vele az egész tortát, ha pedig megszilárdult, már tálalhatod is.
Ha egyszerűbb édességre vágysz, akkor kattintsd végig képgalériánkat, és szemezgess a finomságokból.
OLVASD EL EZT IS!

- torta
- dió
Az eredeti Eszterházy-torta receptje

- torta
- magyaros
Az eredeti dobostorta receptje

- barack
- gombóc