Az eredeti Eszterházy-torta receptje
Isteni diós-vajas süteményről van szó, ami minden cukrászdában ott van, de otthon is elkészítheted, ha van egy kis időd.
- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
Az Eszterházy-torta a grófról kapta a nevét, de először nem Magyarországon, hanem Ausztriában készítették el. A diós, krémes csoda kötelező minden cukrászdában.
Kétféle változata létezik, vajas és tejszínes krémmel töltve, mi most az eredeti vajas változatot mutatjuk be.
Eszterházy-torta
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg darált dió
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 1 kiskanál őrölt kávé
- 1 kiskanál kakaó
Hozzávalók a krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl fekete kávé
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a kávét és a kakaót. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a diót is keverd bele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele, és süsd meg. A tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd az előző masszába keverd bele.
A megsütött, kihűtött tésztát vágd ketté, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is kend be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.
Képünk és leadképünk a Prima Cukrászda oldaláról származik, nézz körül a honlapjukon, mert sok más finom süteményt is találsz.
OLVASD EL EZT IS!

- torta
- magyaros
Az eredeti dobostorta receptje

- csokoládé
- csoki
Omlós diós-csokis süti: fél óra alatt kész

- barack
- gombóc