Az eredeti Eszterházy-torta receptje
Isteni diós-vajas süteményről van szó, ami minden cukrászdában ott van, de otthon is elkészítheted, ha van egy kis időd.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az Eszterházy-torta a grófról kapta a nevét, de először nem Magyarországon, hanem Ausztriában készítették el. A diós, krémes csoda kötelező minden cukrászdában.

Kétféle változata létezik, vajas és tejszínes krémmel töltve, mi most az eredeti vajas változatot mutatjuk be.

Eszterházy-torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt kávé
  • 1 kiskanál kakaó

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fekete kávé

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a kávét és a kakaót. A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele, majd szintén vigyázva a diót is keverd bele.

Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele, és süsd meg. A tejet a kávéval és a liszttel főzd nagyon sűrűre, majd hagyd kihűlni. A tojássárgákat az olvadt vajjal és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd az előző masszába keverd bele.

A megsütött, kihűtött tésztát vágd ketté, és töltsd meg krémmel, majd a külsejét is kend be krémmel. Ízlés szerint díszítsd dióval a tetejét és az oldalát.

Képünk és leadképünk a Prima Cukrászda oldaláról származik, nézz körül a honlapjukon, mert sok más finom süteményt is találsz.

Ezt is szeretjük