Foszlós márványos-kakaós kalács
Egy szép nagy, frissen sült kakaós kalácsnak képtelenség ellenállni, már az illata is csábító.
Ha egy vasárnap reggel arra ébredsz, hogy rögtön sütnöd kell valamit, ne habozz, készíts egy finom kakaós kalácsot!
Kend meg a tetejét mogyorókrémmel vagy lekvárral, vagy akár mártogasd a reggeli kávédba, kakaódba!
Kakaós kalács
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg cukor
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaó
- 1 csomag élesztő
- 1 dl étolaj
- kevés só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A hozzávalók között kiszúrhattad az élesztőt, ez csak egyet jelenthet: langyos cukros tejben fel kell futtatnod, és amíg felfut, mérd ki a lisztet, csinálj a közepére egy mélyedést, és majd abba öntsd a felfuttatott élesztőt tejestül, mindenestül. Ha összeállt, gyurmázd egy kicsit, aztán fedd le egy konyharuhával, és tedd félre, amíg a duplájára nem kel. A porcukrot keverd el a margarinnal és a kakaóval, ez lesz majd a töltelék.
Ha már szépen megkelt a tészta, hangulatodnak megfelelően szedd ketté vagy hagyd egyben, készíts cipót belőle, nyújtsd ki, kend meg a töltelékkel, csavard fel, és tedd kivajazott tepsibe. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, told be a nyers sütit, és körülbelül 30 perc múlva kész a remekmű.
Receptek kezdőknek
Ha még nem mozogsz teljesen otthonosan a konyhában, de ismerőseidet le szeretnéd nyűgözni, válassz a biztosan hibátlanul elkészíthető receptek közül!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- rizs
- puding
Fahéjas-mazsolás rizspuding
- barack
- lekvár
A tökéletes sárgabaracklekvár receptje
- sütemény
- piskóta