Ropogós, omlós kacsamell Anyukám Mondta módra, házi nudlival
A rozmaringgal megbolondított, meggyszósszal tálalt kacsamell igazán ínyenc főétel, ami bármilyen alkalomra nyerő lehet.
Készíts te is olyan kacsamellet, mint amilyet a legjobb éttermekben kínálnak! Akkor az igazi, ha szaftos, omlós, a bőre pedig kicsit ropogós. Nem kell a fűszerezést túlzásba vinni, főleg, ha zamatos öntetet is kínálsz hozzá. Különlegesebbé teheted a fogást, ha a klasszikus köretek helyett házi nudlival tálalod. Vigyázz, ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserű lehet! A kacsamell sütéséhez nem szükséges plusz zsiradék. Az ínyenc ételt a Bestillo Pálinkaház őszköszöntő pálinkavacsoráján is megkóstolhattuk az encsi Anyukám Mondta étteremben, és rögtön el is kértük a receptjét.
Kacsamell házi nudlival
Hozzávalók
A kacsamellhez
- 2 db hízott kacsamell
- 2 szál rozmaring
- 3 dkg vaj
- só
A sufnudlihoz
- 25 dkg sárga burgonya
- 12 dkg liszt
- 1 db tojás
- só
Kardamomos meggy
- 40 dkg magozott meggy
- 4 dl meggylé
- 5 db kardamom
- 3 db csillagánizs
- 5 db szegfűszeg
- 1 db lime
- méz
Elkészítés:
Ha szükséges, a kacsamellet tisztítsd meg, a bőrét irdald be, de a húst lehetőleg ne sértsd meg, majd sózd be. A bőrös oldalán kezdd sütni egy serpenyőben, majd amikor a bőre szép aranybarna lesz, fordítsd át. Tedd mellé a rozmaringot és vajat. Rakd 160 fokos sütőbe, és süsd 10 percig. Sütés után pihentesd 10 percig.
A sufnudlihoz a krumplit főzd meg, és még melegen törd át. Add hozzá a lisztet, az egész tojást és a sót. A hozzávalókat dolgozd össze, és a tésztából formázz nudlit. Tehát vágj le egy kisebb darabot, és lisztezett kézzel nyújtsd ujjnyi vastagságúra, majd vágd fel tetszés szerint. Rakd sós, forrásban lévő vízbe, és főzd ki. Szűrd le, csepegtesd le, és forró serpenyőben pirítsd meg.
A kardamomos meggyhez keverd össze a meggy levét, a kardamomot, a szegfűszeget és csillagánizst, majd forrald fel. Főzd össze a magozott meggyel, majd pürésítsd. Ízesítsd mézzel és lime levével.
Mi a kacsamellhez a Bestillo a most debütáló cseresznyepálinkájával fokoztuk az élvezeteket. A hangulatos rendezvényen a térség értékeit bemutatva, együtt, egymásra építkezve vezették végig a vendégeket a gazdag kínálat őszi palettáján.
– Szeder, piros vilmoskörte, Szomolyai cseresznye, som és a térség zászlóshajója, a gönci barackpálinka adta az ihletet Dudás Szabolcsnak a menüsor összeállításához – mondta Czakó Mónika, a Bestillo Pálinkaház társtulajdonosa. – A kísérletező kedvünk, a kompromisszumoktól mentes minőségbe vetett hitünk összetalálkozott a Dudás fivérek kreatív, nyitott, alkotó energiáival, és olyan menü született, amire mindannyian büszkék vagyunk. Ez az első közös estünk, de úgy látjuk, ez a kooperáció máris megérett a folytatásra.
A kacsacombra sem tudsz nemet mondani? A fehérboros, birsalmás változat minden igényt kielégít.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció