Juhtúróval töltött krumpli egészben sütve
Tökéletes őszi vacsora
Minél gazdagabban pakolod meg a juhtúróval töltött krumplit, annál finomabb lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angolok egész egyszerűen odavannak érte. A héjában sült, juhtúróval töltött krumpli tejföllel leborítva igazán ínycsiklandó fogás. Tulajdonképpen bármit tehetsz bele, ami szem-szájnak ingere, vagy ami a hűtődben van. Tovább bolondíthatod sajttal és sonkával.

Juhtúróval töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg juhtúró
  • 4 krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • bors
  • kapor
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat nagyon alaposan mosd meg, szivaccsal vagy kefével dörzsöld is át, és szárítsd meg. Szurkáld meg több helyen villával, és kend meg őket olívaolajjal. Szórd meg jól a krumplikat sóval, majd pakold őket egy olívaolajjal meglocsolt tepsibe.

Rakd a 220 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, utána mérsékeld a hőmérsékletet 190 fokra, és így süsd még körülbelül egy órán át. Akkor jó, ha a krumpli bőre ropogós, ráncos, aranybarna, a belseje pedig puha. Ha kiveszed a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd vágd be a krumpli tetejét, és tálaláskor töltsd meg.
A töltelékhez keverd össze a juhtúrót a borssal, az aprított hagymával, majd ezt kanalazd a krumpliba, öntsd le tejföllel, a tetejét pedig szórd meg vágott kaporral.

Ezt is szeretjük