Juhtúróval töltött gomba a sütőből: főétel vagy szénhidrátszegény köret is lehet
A juhtúróval töltött gombával alig van munka, miközben előételként vagy főfogásként is remekül működik.

juhturos gomba
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karakteres ízű juhtúró megosztó étel, de aki szereti, biztos, hogy gomba töltelékeként is szívesen fogyasztja majd. Nagy fejű darabokat válassz hozzá, amelyekbe könnyű belekanalazni a tölteléket. Még finomabb, ha a tetején reszelt sajt is pirul.

Juhtúróval töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 nagy fejű gomba
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombák tönkjét vájd ki, a kalapokat alaposan mosd meg, törölgesd le, és szórd meg mindkét oldalukat meg sóval és borssal. A juhtúrót keverd egyneműre a tejföllel, forgasd össze kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel, és oszd el egyenként a gombafejekben. Az adagok tetejére tegyél egy-egy kis darabka vajat, szórd meg őket reszelt sajttal, és told az egészet 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a gomba megpuhul, a sajt a tetején pedig aranyszínűre pirul.

Ezt is szeretjük