Juhtúrós-húsos rakott tészta
Villámgyors vacsora a hétköznapokra
A juhtúró karakteres íze nagyon jól passzol a tésztához, egyben sütve pedig még finomabb.
- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A rakott tészta némi juhtúróval megbolondítva igazán kiadós étel, kevés is eltelít belőle, ezért egy nagyobb adag a hét több napjára is megoldja a vacsorát.


A tésztaválasztás rád van bízva, mindegyikkel kiválóan működik - kivéve, ha cérnametélttel próbálkozol -, tehát a kedvenceddel készítsd.
Juhtúrós-húsos rakott tészta
Hozzávalók:
- 60 dkg tészta
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg szalonna
- 4 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben, akkor jó, amikor még harapni kell, de már omlós is. Ezután a hagymát és a szalonnát kockázd fel, majd egy serpenyőben kezdd el őket pirítani. Ha már szép aranybarna a hagyma, add hozzá a fokhagymát, aztán a darált húst. Add hozzá a pirospaprikát is, majd sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően. Amikor már kellőképp átpirult a hús, vedd le a tűzről.
Ha mindezzel megvagy, végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, és halmozd az aljába a tészta harmadát, majd tedd rá a hús felét és a túró felét is. Ugyanezt ismételd meg, majd a végén borítsd rá a tészta maradékát, és a tetején egyengesd el a tejfölt. Ha úgy szereted, reszelhetsz rá némi sajtot, de mivel egyébként is elég markáns fogásról van szó, eltekinthetsz ettől.
Tészták mindenkinek!
Ha nem tudsz ellenállni a finomabbnál finomabb tésztáknak, inkább meríts néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- karfiol
Szalonnás rakott karfiol sok sajttal

- húsételek
- rakott zöldség
Villámgyors hétköznapi vacsora

- tészta
- rakott étel