Fűszeres, joghurtos pácban érlelt sült csirkecombok

Ha omlós húsra vágysz

A joghurtos sült csirkecombokat legalább egy éjszakán át pácold.

Fűszeres, joghurtos pácban érlelt sült csirkecombok
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legjobb és legizgalmasabb sült csirkecomb receptje! A hús a joghurttól nagyon finom, omlós lesz. A sok fűszertől, a hosszú pácolástól pedig igazi ízkavalkádban lesz részed. Rizzsel, krumplipürével is remek, könnyen elkészíthető, csak a csirkecomb pácolására kell időt hagyni.

Joghurtos sült csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 alsó csirkecomb
  • 2 pohár joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkaná méz
  • 1 teáskanálsó
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • csipet bors
  • csipet kömény
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, azaz mosd meg, és a maradék tollakat, pihéket késsel távolítsd el. Egy tálban keverd össze a joghurtot, a mustárt, a mézet, a sót, a fokhagymát, a borsot és a köményt. Forgasd meg benne a csirkecombokat, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára. 

Közvetlenül sütés előtt vedd ki a pácolt húst a hidegről, majd rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben, fóliával letakarva párold 175 fokon 40 percig. Ha puha, tehát könnyen átszalad rajta egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és süsd még 15-20 percig. Akkor jó, ha a bőre piros, ropogós.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük