Pehelykönnyű házi sós kifli - Ettől az egy hozzávalótól még puhább lesz

Pehelykönnyű házi sós kifli - Ettől az egy hozzávalótól még puhább lesz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelttészta-alapú joghurtos-sós kiflit ezer módon variálhatod. Reszelhetsz rá sajtot, megtöltheted sonkával, megszórhatod magvakkal. Kiváló reggeli vagy uzsonna, remek választás főzelékek mellé, de vendégváró harapnivalónak sem utolsó. 

Joghurtos-sós kifli

Hozzávalók 32 darabhoz

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor

Kenéshez

  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts tejet, rakd bele a cukrot és az élesztőt, majd futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. Ha jól megemelkedik, és a teteje habos lesz, add hozzá a lisztet, a tojást, az olajat és a joghurtot. Utóbbitól lesz különösen puha a tészta. Alaposan dolgozd össze, és meleg helyen, letakarva keleszd körülbelül 40 percig.

Oszd a tésztát négy részre, és lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastag, kerek lappá. Mindegyiket vágd fel nyolc cikkre, és kend meg egy evőkanál sóval elkevert olvasztott vajjal. Tekerd fel kifli alakúra, és sütőlemezre téve keleszd még 30 percig. A tészta tetejét kend meg felvert tojássárgával, és hintsd meg sóval. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd szép pirosra 20-30 perc alatt.

Ezt is szeretjük