Pehelykönnyű házi sós kifli - Ettől az egy hozzávalótól még puhább lesz

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A kelttészta-alapú joghurtos-sós kiflit ezer módon variálhatod. Reszelhetsz rá sajtot, megtöltheted sonkával, megszórhatod magvakkal. Kiváló reggeli vagy uzsonna, remek választás főzelékek mellé, de vendégváró harapnivalónak sem utolsó.
Joghurtos-sós kifli
Hozzávalók 32 darabhoz
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 dl joghurt
- 1 dl olaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
Kenéshez
- 20 dkg vaj
- 2 tojássárga
- só
Elkészítés:
Langyosíts tejet, rakd bele a cukrot és az élesztőt, majd futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. Ha jól megemelkedik, és a teteje habos lesz, add hozzá a lisztet, a tojást, az olajat és a joghurtot. Utóbbitól lesz különösen puha a tészta. Alaposan dolgozd össze, és meleg helyen, letakarva keleszd körülbelül 40 percig.
Oszd a tésztát négy részre, és lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastag, kerek lappá. Mindegyiket vágd fel nyolc cikkre, és kend meg egy evőkanál sóval elkevert olvasztott vajjal. Tekerd fel kifli alakúra, és sütőlemezre téve keleszd még 30 percig. A tészta tetejét kend meg felvert tojássárgával, és hintsd meg sóval. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd szép pirosra 20-30 perc alatt.

Még több recept