Pehelykönnyű házi sós kifli - Ettől az egy hozzávalótól még puhább lesz

A kelttészta-alapú joghurtos-sós kiflit ezer módon variálhatod. Reszelhetsz rá sajtot, megtöltheted sonkával, megszórhatod magvakkal. Kiváló reggeli vagy uzsonna, remek választás főzelékek mellé, de vendégváró harapnivalónak sem utolsó. 

15769791 ece536643c9da660d5dfa7d60492687c wm

Joghurtos-sós kifli

Hozzávalók 32 darabhoz

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor

Kenéshez

  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts tejet, rakd bele a cukrot és az élesztőt, majd futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. Ha jól megemelkedik, és a teteje habos lesz, add hozzá a lisztet, a tojást, az olajat és a joghurtot. Utóbbitól lesz különösen puha a tészta. Alaposan dolgozd össze, és meleg helyen, letakarva keleszd körülbelül 40 percig.

Oszd a tésztát négy részre, és lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastag, kerek lappá. Mindegyiket vágd fel nyolc cikkre, és kend meg egy evőkanál sóval elkevert olvasztott vajjal. Tekerd fel kifli alakúra, és sütőlemezre téve keleszd még 30 percig. A tészta tetejét kend meg felvert tojássárgával, és hintsd meg sóval. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd szép pirosra 20-30 perc alatt.

15769795 eb014f94d1fe4d6380f5bf6dffb65452 wm
Ezt is szeretjük