Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes
A joghurttal krémesített tavaszi saláta behűtve igazán jólesik a melegebb napokon, és még diétás is.

Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a tavaszi saláta igazi vitaminbomba. Az uborka és a retek mellé bármilyen más zöldséget rakhatsz, amit otthon fellelsz. Tökéletes kísérője lehet a szaftosabb húsoknak, a grillételeknek, sőt, önmagában, hidegen is kitűnő vacsora. Mindenképpen előre készítsd el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Joghurtos saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csomag retek
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A retek és az uborka végeit vágd le, mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint azonos nagyságú darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. Dobd hozzá az aprított újhagymát.
Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a kaporral, a pépesített fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal. Öntsd a zöldségekre, forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük