Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes
A joghurttal krémesített tavaszi saláta behűtve igazán jólesik a melegebb napokon, és még diétás is.

Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

beauty and style

Home office kapucnis pulóverben: 5 ügyes trükk, amitől csajosabb lesz a szetted »

Csodás loknik vécépapír-gurigával: szuper trükk, ha nem jutsz el fodrászhoz, de WC-papír van dögivel »

A 67 éves francia színésznő stílusosabb, mint valaha: Isabelle Huppert egyre csak fiatalodik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a tavaszi saláta igazi vitaminbomba. Az uborka és a retek mellé bármilyen más zöldséget rakhatsz, amit otthon fellelsz. Tökéletes kísérője lehet a szaftosabb húsoknak, a grillételeknek, sőt, önmagában, hidegen is kitűnő vacsora. Mindenképpen előre készítsd el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Joghurtos saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csomag retek
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A retek és az uborka végeit vágd le, mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint azonos nagyságú darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. Dobd hozzá az aprított újhagymát.
Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a kaporral, a pépesített fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal. Öntsd a zöldségekre, forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük