Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes
A joghurttal krémesített tavaszi saláta behűtve igazán jólesik a melegebb napokon, és még diétás is.

Könnyű, joghurtos saláta friss zöldségekből: ez az öntet jobb, mint a majonézes
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a tavaszi saláta igazi vitaminbomba. Az uborka és a retek mellé bármilyen más zöldséget rakhatsz, amit otthon fellelsz. Tökéletes kísérője lehet a szaftosabb húsoknak, a grillételeknek, sőt, önmagában, hidegen is kitűnő vacsora. Mindenképpen előre készítsd el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 csomag retek
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A retek és az uborka végeit vágd le, mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint azonos nagyságú darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. Dobd hozzá az aprított újhagymát.
Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a kaporral, a pépesített fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal. Öntsd a zöldségekre, forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük