Szuperkönnyű, joghurtos tésztájú, sajtos kifli: erre figyelj a kelesztésnél
A sós-sajtos kifli mindenkinek nagy kedvence. Ezzel a recepttel minden eddiginél puhább, lágyabb lesz.

joghurtos-sajtos-kifli
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

Új frizurát kapott az ősz hajú nő, alig ismert magára: teljesen megfiatalodott a fodrász keze alatt »

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelt tészták, így a sajtos kiflik is könyedebbé válnak a joghurttól. Fontos, hogy az élesztő kelesztésekor a tej ne legyen se hideg, se meleg. Fontos továbbá, hogy alaposan dolgozd ki a tésztát, és ne siettesd a kelesztést. Akkor jó, ha elválik a kezedtől és az edény falától. A tetejét akár kétféle sajttal is megszórhatod.  

Joghurtos, sajtos kifli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 2 dl joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl étolaj

A tetejére

  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tej felét öntsd egy pohárba, rakd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Kicsit keverd össze, és várj 10 percig, amíg felfut. Akkor jó, ha habos, és a térfogata a kétszeresére, háromszorosára nő. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a joghurtot, a maradék tejet, az olajat, a sajtot, a sót és a megkelt élesztőt. Gyúrd össze a tésztát, akkor jó, ha sima, de nem ragad. Ha szükséges, adj még hozzá kevés lisztet. Takard le, és pihentesd a tésztát körülbelül 40 percig. 
 

Amikor a duplájára nő, oszd nyolc egyenlő részre, és nyújtsd ki fél centi vastag körlapokra. Vágd fel egyforma nagyságú cikkekre, és tekerd fel mindegyiket a szélesebb résztől indulva. Pakold a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg felvert tojássárgával, szórd meg sajttal, és 180 fokos sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt. 
A krumplis-zsíros kifli is fantasztikus. Nagyon spórolós recept, mert csupa maradékból is elkészíthető. 

Ezt is szeretjük