10 perces joghurtos palacsinta: eteti magát, olyan finom

A pufi joghurtos palacsintákat reggelire is könnyen összedobhatod.

10 perces joghurtos palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ráérős hétvégi reggeleken jólesik palacsintát reggelizni. Ha valami könnyen összeállítható, és hamar elkészülő receptet keresel, próbáld ki ezt a változatot, amelynek a tésztájába joghurt is kerül. A kis darabokat tetszés szerinti feltéttel kínálhatod, de akár magukban is finomak.

Joghurtos palacsinta

Hozzávalók 2 személyre

  • 17.5 dkg liszt
  • 5 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd habosra a tojással. Add hozzá az olajat és a joghurtot, és ezekkel is keverd simára. Végül forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A palacsintákat evőkanállal is beleszaggathatod a forró olajba, vagy használhatsz habzsákot is, úgy igazán szép formájuk lesz. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. Tálald a szokott módon lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel, vagy ahogy szereted.

Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges

Hétvégére dobd össze ezt a puha, édes töltelékkel készülő koreai palacsintát, amely garantáltan újdonság lesz a megszokott receptek után.

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: ArtCookStudio / Getty Images

Ezt is szeretjük