10 perces joghurtos palacsinta: eteti magát, olyan finom
A pufi joghurtos palacsintákat reggelire is könnyen összedobhatod.

Ráérős hétvégi reggeleken jólesik palacsintát reggelizni. Ha valami könnyen összeállítható, és hamar elkészülő receptet keresel, próbáld ki ezt a változatot, amelynek a tésztájába joghurt is kerül. A kis darabokat tetszés szerinti feltéttel kínálhatod, de akár magukban is finomak.
Joghurtos palacsinta
Hozzávalók 2 személyre
- 17.5 dkg liszt
- 5 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle cukrot keverd habosra a tojással. Add hozzá az olajat és a joghurtot, és ezekkel is keverd simára. Végül forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A palacsintákat evőkanállal is beleszaggathatod a forró olajba, vagy használhatsz habzsákot is, úgy igazán szép formájuk lesz. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. Tálald a szokott módon lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel, vagy ahogy szereted.
Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges
Hétvégére dobd össze ezt a puha, édes töltelékkel készülő koreai palacsintát, amely garantáltan újdonság lesz a megszokott receptek után.
ElolvasomKép: ArtCookStudio / Getty Images