Joghurtos krumplisaláta friss tavaszi retekkel: húsok mellé vagy magában is tökéletes

Igazán frissítő lesz a krumplisaláta, ha retekkel gazdagítod, és joghurtos öntettel tálalod.

joghurtos krumplisalata
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A joghurtos öntettel tálalt, retekkel gazdagított krumplisaláta hamisítatlan, friss tavaszi fogás. Jólesik húsok mellé köretnek, de akár önmagában is uzsonnára vagy vacsorára. A joghurt kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a majonézes-tejfölös tartármártás, így az alakodat sem kell féltened tőle.

Joghurtos krumplisaláta retekkel

Hozzávalók

  • 8 közepes krumpli
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 kis kígyóuborka
  • 1 csokor snidling

Az öntethez

  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 citrom leve
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, szeleteld fel, és sós vízben főzd puhára. Közben a retket és az uborkát alaposan mosd meg, és szeleteld fel. A megpuhult krumplit szűrd le, hagyd kihűlni, majd keverd össze a retekkel és az uborkával. Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a citromlével, ízlés szerint sózd és borsozd, és forgasd a zöldségekhez. A tetejét szórd meg felaprított snidlinggel. Tálalás előtt néhány órát érdemes a hűtőben tartani, hogy az ízei összeérjenek.

A retek valódi vitaminbomba, és nem csak kenyér mellé fogyaszthatod: gyümölcsök hozzáadásával valódi zsírégető turmix is készülhet belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük