Joghurtos krumplisaláta friss tavaszi retekkel: húsok mellé vagy magában is tökéletes
Igazán frissítő lesz a krumplisaláta, ha retekkel gazdagítod, és joghurtos öntettel tálalod.

joghurtos krumplisalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A joghurtos öntettel tálalt, retekkel gazdagított krumplisaláta hamisítatlan, friss tavaszi fogás. Jólesik húsok mellé köretnek, de akár önmagában is uzsonnára vagy vacsorára. A joghurt kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a majonézes-tejfölös tartármártás, így az alakodat sem kell féltened tőle.

Joghurtos krumplisaláta retekkel

Hozzávalók

  • 8 közepes krumpli
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 kis kígyóuborka
  • 1 csokor snidling

Az öntethez

  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 citrom leve
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, szeleteld fel, és sós vízben főzd puhára. Közben a retket és az uborkát alaposan mosd meg, és szeleteld fel. A megpuhult krumplit szűrd le, hagyd kihűlni, majd keverd össze a retekkel és az uborkával. Az öntethez a joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a citromlével, ízlés szerint sózd és borsozd, és forgasd a zöldségekhez. A tetejét szórd meg felaprított snidlinggel. Tálalás előtt néhány órát érdemes a hűtőben tartani, hogy az ízei összeérjenek.

A retek valódi vitaminbomba, és nem csak kenyér mellé fogyaszthatod: gyümölcsök hozzáadásával valódi zsírégető turmix is készülhet belőle.

Ezt is szeretjük