Kapros krumplifőzelék joghurttal: liszt nélkül is elég sűrű lesz

Igazi, nyárias hangulatú krumplifőzeléket dobhatsz össze újkrumpliból, joghurttal és kaporral ízesítve.

Joghurtos krumplifőzelék
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a krumplifőzelék joghurttól savanykás, kaportól illatos, ráadásul liszt nélkül, önmagával sűrítve fő. Érdemes újkrumpliból készíteni, amíg kapható. A főzelék olcsó, változatosan elkészíthető finomság, amivel ráadásul általában munka is kevés van: ebben a válogatásban te is megtalálhatod a kedvencedet.

Joghurtos krumplifőzelék

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg újkrumpli
  • 22.5 dkg görög joghurt
  • 6 dl alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kis hagyma
  • 0.5 csokor kapor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat tisztítsd meg. Megpucolni nem kell őket. Vágd őket kockákra, de a kisebb darabokat egyben is hagyhatod. 

 

A felaprított hagymát párold üvegesre az olívaolajon, majd dobd hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, és egy perc pirítás után húzd le a tűzről. Keverd el a krumplival, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és nagyjából húsz perc alatt főzd a krumplikat puhára. Az sem baj, ha kicsit szétesnek, mint a paprikás krumplinál, de azért maradjon benne egész darab is.

 

A főzési idő végén egy merőkanállal merj ki egy adag krumplit, pürésítsd, majd keverd el a joghurttal. Öntsd vissza a lábosba, és forrald össze. Ha nem elég sűrű, még egy kevés összetört krumplit adj hozzá. A legvégén szórd meg felaprított kaporral.

Kaporból krémes pestót is készíthetsz: az illatos zöldfűszer mellett dió és tökmag az alapja.

Krémes kaporpesztó nem csak tésztára: minden fogást megkoronáz

A nehezebben beszerezhető hozzávalókat szezonális, könnyen hozzáférhető alapanyagokra cseréltük, és isteni lett a végeredmény.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük