Félórás joghurtos fánkok: kevert tésztából könnyen elkészíthető

Ha gyorsan szeretnél valami finomat sütni, a joghurtos fánk ideális választás lehet.

joghurtos fank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A joghurtos fánk a bizonyíték arra, hogy a népszerű farsangi süti nem csak több órás munka árán készíthető el. Ennek a változatnak egyszerű kevert tészta az alapja, és nagyon hamar készen van. A legjobb benne az, hogy nem szikkad meg, hanem órákkal a sütés után is olyan, mint frissen.

Joghurtos kevert fánk

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tej (elmaradhat)
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • porcukor és lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat robotgép segítségével keverd habosra a cukorral. Akkor lesz jó az állaga, ha kifehéredik, a térfogata pedig megnő. Add hozzá a vaníliás cukrot, a joghurtot, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet is. Sűrű, ragacsos tésztát kell kapnod. Ha nem áll össze, óvatosan hígítsd egy kevés tejjel.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat, szaggasd bele a tésztát, és közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket készre. A kisült darabokat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg. Tálald lekvárral és porcukorral.

Ha kicsit több időd van, érdemes megpróbálnod a klasszikus lyukas fánk elkészítését.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük