Ízletes lencsesaláta pillanatok alatt: önmagában és sült hússal is finom
Könnyű, laktató saláta, amivel fogyókúra alatt is jóllakhatsz.

Ízletes lencsesaláta pillanatok alatt: önmagában és sült hússal is finom
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

Így fess tökéletes piros ajkakat: a híres angol sminkmester megmutatja »

Ez történik, ha nem mosod rendszeresen a sminkecseteket: fertőzést is okozhatnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a lencse klasszikus újévi fogásnak számít, ezt a salátát egész évben elkészítheted, hiszen nemcsak tartalmas és finom, de a vonalaidra is vigyáz. Ha pedig szívesen feldobnád, akár sült húsokhoz vagy kenyérlepénybe is remekül passzol. 

Ízletes lencsesaláta

Hozzávalók:

  • 1 doboz lencse (konzerv)
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 közepes darab kígyóuborka
  • 3 evőkanál citromlé
  • bors (elhagyható)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 kisebb darab lilahagyma
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét hideg vízzel mosd meg, szűrd le, majd csepegtesd le. A paradicsomokat és az uborkát szintén mosd meg, majd vágd körülbelül 1 centiméteres darabokra. Távolítsd el a lilahagyma héját, majd karikázd fel. Készítsd el a dresszinget, amihez nem kell mást tenned, mint összekeverni a citromlevet az olívaolajjal, a sóval, a borssal, majd ezután az egészet az uborkás-paradicsomos-lilahagymás mixhez kell keverni.

 

A fokhagymát vágd apró darabokra, és minimális olívaolajon pirítsd 2-3 percig, a római köménnyel együtt. Végezetül keverd össze a lencsét a fokhagymával, valamint a paradicsomos-uborkás-lilahagymás egyveleggel. A petrezselymet a legvégén szórd a salátára. Akár azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha legalább 30 percet állni hagyod, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Ezt is szeretjük