Ízletes lencsesaláta pillanatok alatt: önmagában és sült hússal is finom
Könnyű, laktató saláta, amivel fogyókúra alatt is jóllakhatsz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Bár a lencse klasszikus újévi fogásnak számít, ezt a salátát egész évben elkészítheted, hiszen nemcsak tartalmas és finom, de a vonalaidra is vigyáz. Ha pedig szívesen feldobnád, akár sült húsokhoz vagy kenyérlepénybe is remekül passzol.
Ízletes lencsesaláta
Hozzávalók:
- 1 doboz lencse (konzerv)
- 30 dkg paradicsom
- 1 közepes darab kígyóuborka
- 3 evőkanál citromlé
- só
- bors (elhagyható)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 1 kisebb darab lilahagyma
Elkészítés:
A lencsét hideg vízzel mosd meg, szűrd le, majd csepegtesd le. A paradicsomokat és az uborkát szintén mosd meg, majd vágd körülbelül 1 centiméteres darabokra. Távolítsd el a lilahagyma héját, majd karikázd fel. Készítsd el a dresszinget, amihez nem kell mást tenned, mint összekeverni a citromlevet az olívaolajjal, a sóval, a borssal, majd ezután az egészet az uborkás-paradicsomos-lilahagymás mixhez kell keverni.
A fokhagymát vágd apró darabokra, és minimális olívaolajon pirítsd 2-3 percig, a római köménnyel együtt. Végezetül keverd össze a lencsét a fokhagymával, valamint a paradicsomos-uborkás-lilahagymás egyveleggel. A petrezselymet a legvégén szórd a salátára. Akár azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha legalább 30 percet állni hagyod, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept