Isteni tavaszi omlett friss fűszerekkel
Egy jó omlett több mint egy rántotta. Lepd meg a párodat vagy magadat a hétvégén finom reggelivel!
A hétvége tökéletes alkalom arra, hogy végre nyugodtan megreggelizz, és ne kapkodva dobj be néhány falatot. A francia rántotta vagy omlett remek fogás napkezdésre.


Szerezz be minden hozzávalót még előző este, hiszen akkor az igazi, ha még pizsamában állhatsz a tűzhely mellé.
Omlett zöldfűszerekkel
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 teáskanál vaj
- 2-3 evőkanál tej vagy tejszín - a tojás nagyságától függően
- só
- bors
A zöldfűszeres omlett a franciák kedvence, az omelette de fine herbes csak bizonyos fűszereket tartalmaz, de te bátran tehetsz bele bármilyet.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, eközben a tojást, a tejet vagy tejszínt, a sót és a borsot verd fel egy villával. Öntsd a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el, mint a palacsintatésztát. A rántottával ellentétben nem kell összekeverni.
Néhány perc alatt kellően megsül. Az omlett akkor jó, ha a teteje már nem folyik, de még nem is száradt ki. Ekkor hajtsd félbe, és csúsztasd egy tányérra.
OLVASD EL EZT IS!

- reggeli
- sütemény
Ropogós vajas házi croissant

- sütemény
- fahéj
Házi fahéjas csiga kelesztés nélkül

- palacsinta
- édességek