Isteni tavaszi omlett friss fűszerekkel
Pompás hétvégi reggeli
Egy jó omlett több mint egy rántotta. Lepd meg a párodat vagy magadat a hétvégén finom reggelivel!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hétvége tökéletes alkalom arra, hogy végre nyugodtan megreggelizz, és ne kapkodva dobj be néhány falatot. A francia rántotta vagy omlett remek fogás napkezdésre.

Szerezz be minden hozzávalót még előző este, hiszen akkor az igazi, ha még pizsamában állhatsz a tűzhely mellé.

Omlett zöldfűszerekkel

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vaj
  • 2-3 evőkanál tej vagy tejszín - a tojás nagyságától függően
  • bors

A zöldfűszeres omlett a franciák kedvence, az omelette de fine herbes csak bizonyos fűszereket tartalmaz, de te bátran tehetsz bele bármilyet.

A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, eközben a tojást, a tejet vagy tejszínt, a sót és a borsot verd fel egy villával. Öntsd a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el, mint a palacsintatésztát. A rántottával ellentétben nem kell összekeverni.

Néhány perc alatt kellően megsül. Az omlett akkor jó, ha a teteje már nem folyik, de még nem is száradt ki. Ekkor hajtsd félbe, és csúsztasd egy tányérra.

Ezt is szeretjük