Így készíthetsz házilag ír krémlikőrt: kevés hozzávalóból áll
Ha most állítod össze az ír krémlikőrt, húsvétkor is bátran fogyaszthatjátok.

A tejszínes, karamellás ír krémlikőr nem véletlenül az egyik legnépszerűbb szeszes ital: sokszor azok is szívesen isznak belőle egy kis pohárral, akik nincsenek oda az alkoholért. A krémes finomságot óvatosan érdemes fogyasztani, mert miközben itatja magát, olyan finom, az alkoholtartalma magas. A hozzávaló dulce de leche nevű karamellkrémet Magyarországon is megtalálhatod a nagyobb áruházak polcain.
Ír krémlikőr házilag
Hozzávalók 1 literhez
- 30 dkg dulce de leche karamellkrém
- 4 dl tejszín
- 3 dl ír whiskey
- 1 evőkanál instant kávépor
- 1 evőkanál forró víz
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- jégkockák a tálaláshoz
Elkészítés:
A karamellkrémet kanalazd egy tálba. A kávéport oldd fel egy evőkanál forró vízben, és add a krémhez. Öntsd hozzá a whiskey-t és a vaníliaaromát, és kézi habverővel keverd simára. Végül öntsd fel a tejszínnel, és ezzel is keverd el. Töltsd egy vagy több sterilizált üvegbe. Hűtőben két hétig áll el. Tálaláskor a poharakba kiosztott jégkockákra töltsd.
Krémes fehércsoki-likőr mentesen: selymes, és csak úgy itatja magát
Ez a selymes karácsonyi likőr a népszerű ír krémlikőr mintájára készül, magas kakaótartalmú csokoládé helyett azonban fehér csoki kerül bele.
ElolvasomKép: serts / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- alkohol
- limoncello
Frissítő és isteni házi limoncello: sok jéggel, jól behűtve az igazi

- pörkölt
- marhapörkölt
Így készül a létező legfinomabb marhapörkölt: barna sörben puhul a hús

- krumpli
- krumplis lepény