Frissítő és isteni házi limoncello: sok jéggel, jól behűtve az igazi

A mennyei citromos likőrt, vagyis limoncellót akár magad is elkészítheted otthon.

Házi limoncello receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyári estéken különösen jólesik egy frissítő aperitif. Citromos likőrt, vagyis limoncellót akármelyik boltban kapsz, de sokkal finomabb és különlegesebb, ha magad készíted el egyszerű alapanyagokból, így bármikor az asztalodra varázsolhatod az aromás italt. Mivel az alapja a frissen reszelt citromhéj, nagyon fontos, hogy az kezeletlen legyen.

Házi limoncello receptje

Hozzávalók

  • 45 dkg kristálycukor
  • 5 dl víz
  • 5 dl 70 százalékos alkohol
  • 5 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A citromokat forró vízben alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Óvatosan hámozd meg őket úgy, hogy a héjnak csak a sárga részét vágod le. Vigyázz, hogy fehér semmiképp ne kerüljön közé, mert úgy keserű lesz az ital. Tedd a héjakat egy kancsóba, zárd le több réteg folpackkal, rögzítsd befőttes gumival, és így érleld 14 napon át.

Két hét elteltével a cukrot a vízzel együtt főzd sziruppá. Hagyd kihűlni, majd keverd az alkoholos alaphoz. Az italt szűrd jól zárható üvegbe, és fogyasztásig a hűtőben tartsd. Kínálhatod jéggel, kakukkfűvel. 
Ha pedig már kész a házi limoncello, egy hűsítő citromkrémet is feldobhatsz vele.

Ezt is szeretjük