Frissítő és isteni házi limoncello: sok jéggel, jól behűtve az igazi
A mennyei citromos likőrt, vagyis limoncellót akár magad is elkészítheted otthon.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Nyári estéken különösen jólesik egy frissítő aperitif. Citromos likőrt, vagyis limoncellót akármelyik boltban kapsz, de sokkal finomabb és különlegesebb, ha magad készíted el egyszerű alapanyagokból, így bármikor az asztalodra varázsolhatod az aromás italt. Mivel az alapja a frissen reszelt citromhéj, nagyon fontos, hogy az kezeletlen legyen.
Házi limoncello receptje
Hozzávalók
- 45 dkg kristálycukor
- 5 dl víz
- 5 dl 70 százalékos alkohol
- 5 citrom
Elkészítés:
A citromokat forró vízben alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Óvatosan hámozd meg őket úgy, hogy a héjnak csak a sárga részét vágod le. Vigyázz, hogy fehér semmiképp ne kerüljön közé, mert úgy keserű lesz az ital. Tedd a héjakat egy kancsóba, zárd le több réteg folpackkal, rögzítsd befőttes gumival, és így érleld 14 napon át.
Két hét elteltével a cukrot a vízzel együtt főzd sziruppá. Hagyd kihűlni, majd keverd az alkoholos alaphoz. Az italt szűrd jól zárható üvegbe, és fogyasztásig a hűtőben tartsd. Kínálhatod jéggel, kakukkfűvel.
Ha pedig már kész a házi limoncello, egy hűsítő citromkrémet is feldobhatsz vele.
Még több recept