Laktató, szaftos, ír gulyás: egy tányértól jóllaksz
Az ír gulyás méltó vetélytársa a miénknek. Fekete sörrel megbolondítva az igazi.

ir-gulyas-receptje
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízes ír gulyás világszerte híres. Eredetileg birkahúsból készült, ma leginkább bárány vagy marha az étel alapja. Az ízes egytálételt kint még a pubokban is megkóstolhatod. Nem bonyolultabb elkészíteni, mint a mi gulyásunkat. Negyed óra alatt összeállítod, utána már csak néha kell ránézni. Nyáron bográcsban is elkészítheted. 

Ír gulyás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg bárány- vagy marhahús
  • 0.5 kg krumpli
  • 2 bögre marhahúsleves
  • 1 bögre sör
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent, a húst alaposan mosd meg, a zsíros részeket távolítsd el, és kockázd fel ízlés szerint. A répát és a krumplit pucold meg, karikázd fel. A kétféle hagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Add hozzá a húst, szórd meg liszttel, és süss rá kérget.

Rakd hozzá a zöldségeket, a sűrített paradicsomot, és pirítsd még egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal. Öntsd hozzá a levest, majd fedd le. Közepes lángon főzd, közben részletekben a sört is add hozzá. Akkor jó, ha minden puha, ez körülbelül másfél, két óra. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald. 
Ha kiadós, laktató ételeket keresel, a mexikói chilis bab is feltétlenül szóba jöhet. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük