4 tápláló, immunerősítő leves
Juttass sok értékes tápanyagot a szervezetedbe, és küzdd le a náthaszezon kellemetlen velejáróit néhány finom és tartalmas levessel.
A leves kitűnő melegítő táplálék lehet a hidegben, ha pedig hasznos összetevőkből készíted el, akkor még az influenzával szemben is megerősítheti az immunrendszered.
Fogyaszd forrón, ha hazaértél a zimankóból, és idén elkerül a nátha, illetve a megfázás.
Csirkehúsleves
Hozzávalók:
-
1 csirkemell
-
másfél liter tyúkhúsleves - kockából is jó
-
3 evőkanál árpagyöngy
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
-
negyed zellergumó
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csomó petrezselyemzöld
-
só
-
őrölt fehérbors
- babérlevél
A sárgarépát és a zellert pucold meg, majd kockázd fel. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, a pórét karikázd fel.
A csirkemellet, az árpagyöngyöt és a babérlevelet tedd a forrásban lévő levesbe, és főzd 20 percig. Ezután add hozzá a zöldségeket, és főzd tovább. Sózd, borsozd, és tedd bele az apróra vágott petrezselymet. Közepes lángon addig főzd, amíg meg nem puhulnak a zöldségek és a hús. Vedd ki a csirkemellet, a húst szedd le a csontról, majd tedd vissza a levesbe.
Savanyúkáposzta-leves
Hozzávalók:
-
50 dkg savanyú káposzta
-
15 dkg füstölt - lángolt - kolbász
-
2 dl tejföl
-
5 dkg bacon
-
1 fej hagyma
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál borsikafű
-
ízlés szerint só és törött bors
Kockázd fel a szalonnát, és süsd meg olaj nélkül. Aprítsd fel a hagymát, és a lecsöpögtetett káposztát is vágd kis szálakra. Keverd el a tejföl felét a liszttel és fél deci vízzel, ez lesz a habarás. A hagymát párold üvegesre a szalonna zsírján, tedd hozzá a felaprított káposztát, és dinszteld egy kevés ideig, körülbelül öt percig. Add hozzá a felaprított kolbászt, és önts hozzá egy liter vizet. Közepes lángon főzd legalább fél órán át, majd a végén add hozzá a habarást, forrald össze, és már tálalhatod.
Pikáns paradicsomleves
Hozzávalók:
-
50 dkg paradicsom
-
1 vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 babérlevél
-
1 evőkanál sűrített paradicsom
-
3 evőkanál olívaolaj
-
csipet cukor
-
kevés só, bors
A paradicsomokat mártsd egy pillanatra forró vízbe, és húzd le a héjukat, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, majd párold üvegesre. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsompürét. Tedd hozzá a paradicsomot, és főzd 15 percig közepes lángon, hogy a paradicsom szinte krémes legyen. Pár perccel azelőtt, hogy elkészül, nyomd bele a fokhagymát, majd ízesítsd sóval, borssal és egy kevés cukorral.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vegyes zöldségleves
Hozzávalók:
- 15 dkg levestészta
- 2 krumpli
- 2 paradicsom
- 2 répa
- 2 cukkini
- 1 vöröshagyma
- 1 póréhagyma
- fél zellergumó
- 2 evőkanál parmezán
- 4 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
A hagymát kockázd fel, a zöldségeket aprítsd falatnyi darabokra. A hagymát olívaolajon futtasd meg, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Sózd meg, és tedd bele a zöldségeket a póréhagyma és a paradicsom kivételével. Sózd meg egyszer, szórj hozzá borsot, és főzd legalább egy órán keresztül. Ekkor tedd bele a paradicsomot és a hagymát, majd főzd még 20 percig. Parmezánnal megszórva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab