Így lesz a legfinomabb az illatos, omlós csirkemell: itt a tökéletes bunda receptje

Az illatos, omlós csirkemell titka a ropogós bunda: most megmutatjuk, hogyan lesz tökéletes.

Illatos, omlós csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak a kínai büféből szerezheted be az illatos, omlós csirkemellet: kevés hozzávalóval elkészítheted otthon is a népszerű ázsiai fogást. A csirkefalatok lelke a ropogós bunda, amelyhez mindössze tojásfehérjére és étkezési keményítőre lesz szükséged. Akár a maradék tojásfehérje felhasználására is tökéletes ez a recept.

Illatos omlós csirkemell

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 tojásfehérje
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • frissen őrölt bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd tenyérnyi szeletekre, szórd meg mindkét oldalát sóval és frissen őrölt borssal. A tejbe nyomd bele a fokhagymát, és ebbe tedd a húsokat fél órára.

 

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. A tojásfehérjét villával verd fel, adagold bele a keményítőt és a szódabikarbónát, és keverd jól össze. Palacsintatészta-sűrűségű masszát fogsz kapni. Ha szükséges, kevés vízzel hígítsd. Mártsd meg a hússzeleteket ebben a panírban, majd tedd őket a forró olajba. Oldalanként három-négy perc alatt süsd aranyszínűre.

A pirított tészta is népszerű a kínai büfékben: most ezt is készítsd el otthon!

30 perces kínai pirított tészta csirkével: kiadós és nagyon finom

Pillanatok alatt elkészül az ízletes fogás, mely eteti magát, olyan finom. Próbáld ki te is rizslisztből készült vagy más ázsiai tésztával.

Elolvasom

Kép: DigiPub / Getty Images

Ezt is szeretjük