Így tedd el a libamájat
A hízott libamáj hájban sütve, majd megdermesztve hagyományos hazai fogás, csakúgy, mint mellékterméke, a libatepertő.
Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert ha egyszer van otthon, úgyis pikk-pakk elfogy, másrészt pedig sokáig eláll, így bármikor előveheted a hűtőből, ha megkívánod.
Frissen sült pirítóssal és jó sok zöldséggel tálalva az igazi.
Libamáj zsírjában sütve
Hozzávalók:
- 0,5 kg hízott libamáj
- 1 kg háj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 liter tej
- só
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
A májat áztasd a tejbe. A hájat kockázd fel, majd tedd egy lábasba, önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje, majd kis lángon kezdd el olvasztani. Itt keletkezett is hirtelen úgy két óra szabadidőd, mert meg kell várnod, amíg szép lassan elolvad a zsír, és kissé megbarnul. Ha ez bekövetkezett, szűrd le a hájat, illetve inkább nyomkodd át egy tálba, majd tedd bele a májat, darabold mellé a hagymákat, szórd meg pirospaprikával, és így süsd még körülbelül 10-15 percig.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha megszurkálva nem jön belőle vér, elkészült. Várd meg, amíg megdermed, majd egy jó adag sóval megszórva, friss kenyérrel már fogyaszthatod is.
Tepsis finomságok ünnepi estékre
Ha te is a tepsiben készült fogások rabja vagy, mindenképp látogass el képgalériánkba, ahol remek tippeket találhatsz a témában!
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- tészta
Így készül a besamelmártás: az eredeti recept
- fokhagyma
- sertéssült
Sörben sült oldalas
- húsételek
- sült