Így tedd el a libamájat
Ajándéknak is remek!
A hízott libamáj hájban sütve, majd megdermesztve hagyományos hazai fogás, csakúgy, mint mellékterméke, a libatepertő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert ha egyszer van otthon, úgyis pikk-pakk elfogy, másrészt pedig sokáig eláll, így bármikor előveheted a hűtőből, ha megkívánod.

Frissen sült pirítóssal és jó sok zöldséggel tálalva az igazi.

Libamáj zsírjában sütve

Hozzávalók:

  • 0,5 kg hízott libamáj
  • 1 kg háj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter tej
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A májat áztasd a tejbe. A hájat kockázd fel, majd tedd egy lábasba, önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje, majd kis lángon kezdd el olvasztani. Itt keletkezett is hirtelen úgy két óra szabadidőd, mert meg kell várnod, amíg szép lassan elolvad a zsír, és kissé megbarnul. Ha ez bekövetkezett, szűrd le a hájat, illetve inkább nyomkodd át egy tálba, majd tedd bele a májat, darabold mellé a hagymákat, szórd meg pirospaprikával, és így süsd még körülbelül 10-15 percig.

Ha megszurkálva nem jön belőle vér, elkészült. Várd meg, amíg megdermed, majd egy jó adag sóval megszórva, friss kenyérrel már fogyaszthatod is.

Tepsis finomságok ünnepi estékre

Ha te is a tepsiben készült fogások rabja vagy, mindenképp látogass el képgalériánkba, ahol remek tippeket találhatsz a témában!

Ezt is szeretjük