Így készül a kuszkusz
Készíts egy adag kuszkuszt, amennyiben rajongsz a keleti ízvilágért. Hidd el, nem fogod megbánni, ha kipróbálod receptünket!
A kuszkuszt valahogy úgy lehetne lefordítani magyarra, hogy kézzel sodort. A durumdarából készült, picit tarhonyára, picit grízre emlékeztető, apró morzsákat vizes kézzel hempergetik, innen kapta a nevét.
Nem csupán a kis durumszemcséket, hanem a belőlük készült fogást is kuszkusznak nevezzük. Készítsd el te is receptünket, ha a keleti konyha szerelmese vagy!
Kuszkusz
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 dl kuszkusz
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- fél póréhagyma
- olaj
- liszt
- marokkói fűszerkeverék
2-3 dl vizet forralj fel egy lábosban, majd szórd bele a kuszkuszt. Keverj rajta egyet, vedd le a tűzről, majd fedővel fedd le, és hagyd állni. A csirkemellet kockázd fel. A póréhagymát vágd karikára, és pici olajon dinszteld meg.
Add hozzá a csirkemellet, kevés liszttel szórd meg, és pirítsd meg. Add hozzá a paradicsompürét, és szórd meg a marokkói fűszerkeverékkel. Nagyjából 10 percig főzd, majd keverd hozzá a kész kuszkuszt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- egytálétel
Egy tál dödölle
- krumpli
- egytálétel
Tepsis krumpli receptek
- tojás
- egytálétel