Így készül a kuszkusz

Főételnek és köretnek

Készíts egy adag kuszkuszt, amennyiben rajongsz a keleti ízvilágért. Hidd el, nem fogod megbánni, ha kipróbálod receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kuszkuszt valahogy úgy lehetne lefordítani magyarra, hogy kézzel sodort. A durumdarából készült, picit tarhonyára, picit grízre emlékeztető, apró morzsákat vizes kézzel hempergetik, innen kapta a nevét.

Nem csupán a kis durumszemcséket, hanem a belőlük készült fogást is kuszkusznak nevezzük. Készítsd el te is receptünket, ha a keleti konyha szerelmese vagy!

Kuszkusz

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl kuszkusz
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • fél póréhagyma
  • olaj
  • liszt
  • marokkói fűszerkeverék

2-3 dl vizet forralj fel egy lábosban, majd szórd bele a kuszkuszt. Keverj rajta egyet, vedd le a tűzről, majd fedővel fedd le, és hagyd állni. A csirkemellet kockázd fel. A póréhagymát vágd karikára, és pici olajon dinszteld meg.

Add hozzá a csirkemellet, kevés liszttel szórd meg, és pirítsd meg. Add hozzá a paradicsompürét, és szórd meg a marokkói fűszerkeverékkel. Nagyjából 10 percig főzd, majd keverd hozzá a kész kuszkuszt.

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

dodolle1
  • krumpli
  • egytálétel

Egy tál dödölle

rakottkrumpli 4
  • krumpli
  • egytálétel

Tepsis krumpli receptek

omlettke
  • tojás
  • egytálétel

A tökéletes omlett

Ezt is szeretjük