Így készül a forgácsfánk

Egyszerűbb, mint gondolnád!

Forgácsfánk vagy csörögefánk, mindegy, minek hívjuk, remek hazai finomságról van szó.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A farsang időszaka véget ér, de biztos van, aki még szívesen süt fánkot februárban. A farsangi fánk is csodálatos, de érdemes elkészíteni a forgácsfánkot is.

Eheted porcukorral, de akkor az igazi, ha lekvárba mártogatod a fánkdarabokat. Mi a Kaldeneker Lekvárosház csodáit ajánljuk, már nézni is élvezet őket.

Forgácsfánk

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só, olaj a sütéshez

A tetejére:

  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés menete:

A forgácsfánkban az a jó, hogy nem kell keleszteni, így azok is belevághatnak, akiknek nincs nagyfokú konyhai tapasztalata.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A tojássárgákat a porcukorral keverd ki, majd add hozzá a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Sózd meg, majd add hozzá a lisztet, és dolgozd össze. A tésztából formázz cipót, nyújtsd ujjnyi vastagra, majd vágj belőle kis hurkákat. A rudacskákat vagdosd be, ettől lesznek forgácsosak, majd bő forró olajban süsd ki őket. A fánkokat rummal kikevert lekvárral tálald.

Még több magyaros süti

Ha szereted a hazai ízeket, nézegesd meg képeinket, majd kattints a receptért, és kápráztasd el szeretteidet.

Ezt is szeretjük