Így készül a flan
Különleges karamellás desszert
Ha tényleg ízig-vérig az édesszájúak táborába tartozol, akkor a mézédes flan biztosan ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A flan egy igazi kalóriabomba, amely nem áll másból, kizárólag szénhidrátból. A karamellás édesség gyorsan elkészül, ráadásul igazán olcsó - ha ölni tudnál egy kis cukorbombáért, válaszd receptünket.

Csak keverd össze az alapanyagokat, rétegezd őket egy tűzálló tálba és süsd meg. Egyre vigyázz, a flan könnyen bűnbe csábít, ha tehát félted az alakodat, jobb, ha elfelejted.

Flan

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 dl víz
  • fél rúd vanília

A vizet öntsd egy lábasba, szórd bele a cukor felét, és állandó keverés mellett forrald fel. A tejet szintén melegítsd meg, add hozzá a cukor másik felét, valamint a vaníliarudat.

A tojásokat verd fel, keverd össze alaposan a langyosra hűlt tejjel, így nem csapja ki a forró folyadék. A karamellizált cukrot öntsd egy tűzálló tálba, majd simítsd rá a tojásos masszát. A tálat tedd egy másik tűzálló edénybe, önts köré vizet, majd az egészet tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe.

25-30 percig hagyd gőzölögni, és vedd ki, amikor a krémrész már nem ragad. Mikor félig kihűlt, borítsd ki, és már fogyaszthatod is az isteni édességet. Ízlésed szerint pici fahéjjal is gazdagíthatod.

Ezt is szeretjük